Ana Sayfa Haberler Hava Kuvvetleri Komutanlığına, 100’ün Üzerinde Milli Güdüm Kiti Teslimatı

Hava Kuvvetleri Komutanlığına, 100’ün Üzerinde Milli Güdüm Kiti Teslimatı

Alper ÇALIK / savunmahaber.com

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), 11 Ağustos’ta, Hava Kuvvetleri Komutanlığı (Hv.K.K.lığı)’nın ihtiyaçları kapsamında, 100’ün üzerinde güdüm kitinin kabulünün gerçekleştirildiğini duyurdu. SSB tarafından yapılan sosyal medya paylaşımında, ASELSAN tarafından geliştirilen Lazer Güdüm Kiti (LGK)’nin görselleri yer aldı.

LGK, 500 libre ağırlığındaki Mk-82 ve 2.000 libre ağırlığındaki Mk-84 genel maksat bombalarına, lazer güdüm kabiliyeti kazandırılması maksadıyla geliştirildi. Hv.K.K.lığı envanterindeki F-4 ve F-16 uçakları ile uyumlu olan LGK, kullanıcıya, sabit ve hareketli hedeflere karşı, daha düşük ikincil hasar ve yüksek hassasiyetle taarruz ve kabiliyeti kazandırıyor. 10 metrenin altında vuruş hassasiyetine sahip olan LGK, 1.2 mach hızında hareket eden uçaklardan atılabiliyor. LGK, 40.000 feet irtifadan atıldığında, 12 km menzile ulaşabiliyor. LGK, ayrıca, güdümsüz mühimmatlarda bulunmayan; arttırılmış atış zarfı ve atış sonrası hedef değiştirebilme gibi imkânlar da sunuyor.

LGK; yarı-aktif lazer arayıcı başlık, güdüm bölümü, ısıl pil, kanat tahrik sistemi ve arka kuyruk bütününden oluşuyor. LGK’nın arayıcı başlığı, hedeften yansıyan lazer ışığını algılıyor, hareketli kanatçıkları ise bombayı lazer ile işaretlenen hedefe yönlendiriyor.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.