Ana Sayfa Haberler HAVELSAN, Akıllı Ulaşım Teknolojileri Alanında Ödüle Layık Görüldü

HAVELSAN, Akıllı Ulaşım Teknolojileri Alanında Ödüle Layık Görüldü

HAVELSAN, 2. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen 3. Ulaşımda Aklın Yolu Ödül Töreni’nde, “Hareket Teknolojisi (Yazılım)” kategorisinde ödüle layık görüldü.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda, 11-12 Mart’ta gerçekleştirilen 2. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Zirvesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın da katılımıyla yapıldı. HAVELSAN Genel Müdürü ve CEO’su Ahmet Hamdi Atalay da zirvede düzenlenen bir panelde, akıllı ulaşım teknolojileri alanında geliştirdikleri teknolojileri anlattı. Atalay, HAVELSAN’ın; akıllı ulaşım alanında nesnelerin interneti (IoT), büyük veri, makine öğrenmesi, yapay zeka, sinyal işleme, görüntü işleme, güvenlik teknolojileri gibi teknolojileri geliştirdiğini belirtti.

Merkezi kent güvenliğini esas alan ve yazılım alt yapısında HAVELSAN imzası bulunan proje kapsamında 81 ilde 100 binden fazla kamera ile şehirlerin izlenebildiğini ifade eden Atalay, bu sistemin ulaşımda da kullanıldığını dile getirdi.

“Video işleme ve analiz sistemimizin dünyada az örneği var.” sözlerini kullanan Atalay, HAVELSAN’ın, TCDD’nin vagon takip sistemi, kurumsal kaynak yönetimi, akıllı ulaşım gibi sistemlerinin altlığını oluşturan IoT uygulamaları hakkında bilgi verdi. KBRN alanında HAVELSAN’ın yaptığı çalışmalara da değinen Atalay, “KBRN tehditlerini önlemek için metrolar ve tüneller gibi alanlarda çeşitli güvenlik sistemleri üzerinde çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.