Ana Sayfa Haberler HAVELSAN’da Yüksek Lisans Diplomalı Çalışan Sayısı Arttı

HAVELSAN’da Yüksek Lisans Diplomalı Çalışan Sayısı Arttı

HAVELSAN ile Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) arasında 2015 yılında başlatılan MBA Programı’nın öğrencileri, eğitimlerini tamamlayarak diplomalarını aldılar.

HAVELSAN Merkez Tesisleri’nde, 9 Kasım’da düzenlenen diploma törenine, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, HAVELSAN Genel Müdürü ve CEO’su Ahmet Hamdi Atalay, Bahçeşehir Üniversitesi Akademisyenleri ve davetliler katıldı.

Törende konuşma yapan BAU Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, iki kurumun böyle bir iş birliğine imza atmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “BAU’nun HAVELSAN işbirliği ile hayata geçirdiği bu iş birliği üniversitemiz için bir gurur kaynağıdır.” dedi.

HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay ise programa katılan personelin, yoğun çalışma ile iki yılın ardından bu başarıya ulaştıklarını söyleyerek, HAVELSAN’ın dünya devleri ile rekabet eden bir şirket olduğunu vurguladı. Atalay; “HAVELSAN’ın rakipleri dünya markaları. Kalite, kurumsal süreçler, teknoloji ve sürdürülebilirliğin yanında, insan kaynağımızla da bu dünya devleri ile rekabet etmemiz gerekiyor. Biz, yazılım sektöründe faaliyet gösteren bir şirket olarak, üretim bandı veya makineleşme üzerine bir rekabet üstünlüğü sağlamıyoruz. Bu rekabeti üretecek tek kaynağımız, bizim insan kaynağımızdır.” şeklinde konuştu.

2015 yılından bugüne kadar devam eden iş birliği çerçevesinde, toplam, 84 HAVELSAN Personeli, Türkiye’nin önde gelen akademisyenlerinden, mesai saatleri sonrası, şirket merkezlerindeki akademi sınıflarında eğitim alarak, İşletme Yüksek Lisans programını tamamladı. Böylece, çalıştıkları yerden ayrılmadan MBA derslerine katılan çalışanların, üniversite kampüs ortamı ayaklarına gelmiş oldu.

Programı birincilikle tamamlayan HAVELSAN Proje Müdürü Çağrı Bozbey, program ile ilgili şunları söyledi: “Bir mühendis olarak mezun olduğum MBA Programı, sadece benim özgeçmişimde yazacak bir katkı değil, faydasını her gün göreceğim, çevreyi ve dünyayı daha iyi algılayabileceğim bir aydınlanma fırsatıydı. HAVELSAN ve Bahçeşehir Üniversitesi’ne bu altın fırsat için teşekkür ederim.”

Konuşmaların ardından, İşletme Yüksek Lisansını tamamlayan öğrenciler diplomalarını aldılar ve topluca keplerini havaya attılar. Törenin sonunda, BAU Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, programı birincilikle tamamlayan HAVELSAN Proje Müdürü Çağrı Bozbey’e, istediği bir dalda doktora yapması için burs vereceklerini söyledi.

İki kurum arasındaki iş birliğinin, önümüzdeki yıllarda da katılımcı sayısını artırarak devam etmesi ön görülüyor.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.