Ana Sayfa Haberler HAVELSAN’dan Yapay Zekâ Girişimcilik Programı: AI JET BİGG

HAVELSAN’dan Yapay Zekâ Girişimcilik Programı: AI JET BİGG

HAVELSAN, Türkiye’nin ilk yapay zekâ BİGG (Bireysel Genç Girişim) programını başlattığını, 27 Ekim’de yayınladığı basın bülteniyle duyurdu. Genç girişimcilerin yenilikçi fikirlerini hayata geçirmelerine destek olmayı hedefleyen HAVELSAN AI JET BİGG programında, TUSAŞ ve Savunma Sanayi Teknolojileri A.Ş. (SSTEK) de ana iş ortağı olarak yer alıyor.

Başvuruları 25 Ekim’de başlayan AI JET BİGG programda, katılan girişimcilere, mentorluk ve yatırım desteğinin verilmesi hedefleniyor. Programa bilgisayarlı görü, otonom sistemler, doğal dil işleme, veri görselleştirme, makine öğrenmesi, sanal asistan, dijital ikiz, simülasyon ve modelleme gibi, yapay zekâ teknolojileri alanlarında çalışmaları olan kişiler katılım sağlayabiliyor. İlgilenenler, 25 Kasım’a kadar, https://aijetbigg.havelsan.com.tr/ adresinden başvuru formu ve diğer bilgilere erişim sağlayabiliyor.

Türkiye’nin yapay zekâ mühendisliği bölümüne sahip iki önemli kuruluşu Hacettepe Üniversitesi ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi personeline ek olarak; HAVELSAN ve TUSAŞ’ın inovasyon, Ar-Ge ve yapay zekâ mühendisleri de bu programda mentor olarak görev alıyor.

HAVELSAN Yıldız İnovasyon Merkezi tarafından düzenlenecek ve iki ay sürecek program kapsamında katılımcılara, girişimcilerin ihtiyaç duyabileceği tüm temel yetkinliklerin kazandırılması hedefleniyor. Bu kapsamda; persona analizi, ürün yönetimi, iş modeli geliştirme, girişimcilik hukuku, muhasebe, yatırımcı sunumu teknikleri gibi dersler ile yapay zekâ teknolojileri üzerine teknik eğitimlerin verilmesi planlanıyor.

Onaylanacak projeler, TÜBİTAK’ın 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı kapsamında 200 bin lira hibe desteği alacak. Bu desteğe ilave olarak SSTEK de AI JET BİGG Programı kapsamında ilave yatırım desteği vererek, yeni girişimlerin savunma sanayii ekosistemine doğrudan girme fırsatı sunacak.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.