Ana Sayfa Özel Dosyalar7. TSSK Proje Pazarı ve İş Birliği Zirvesi ICterra’dan Değer Yaratan Çözümler

ICterra’dan Değer Yaratan Çözümler

MSI Dergisi’nin TSSK 7. Proje Pazarı ve İş Birliği Zirvesi Özel Sayısı’nda yer alan içerik, derginin İnternet sitesinde paylaşılmıştır:

ICterra; elektronik harp, aviyonik ve emniyet kritik yazılımlar, silah sistemleri, muhabere, siber güvenlik, enerji ve sağlık gibi alanlarda 25 yılı aşkın bir süredir edindiği tecrübesini, yeni geliştirdiği teknoloji odaklı ürünlerle paydaşlarının hizmetine sunarken yeni teknolojilere yatırım yapmaya da devam ediyor.

Workit

Dijital çalışma alanı ürünü Workit, bir kurumdaki tüm iletişim ve bilgi alışverişinin verimli, kullanışlı ve etkin olarak tek noktadan yapılmasına olanak sağlayan; gerçek zamanlı iletişim ve iş birliği platformu olarak tanımlanıyor. Tamamen yerli ve milli olarak geliştirilen Workit, bu niteliğini, 2019 yılında, “Yerli Malı Belgesi” ile de belgeledi. Workit, kurum içerisindeki bilginin, ilgili tüm paydaşlarla zamanında ve etkili olarak paylaşılıp kritik kararların zamanında ve doğru olarak alınabilmesine ve kurumsal hafızanın oluşmasına katkı sağlıyor. Bunun yanında Workit, çalışma sürdürebilirliği, esnekliği ve güvenliği açısından gerekli olan kurumsal hafıza, lokasyon bağımsız erişim, takip edilebilirlik ve kurumsal veri güvenliği konularında kapsamlı bir hizmet sunuyor.

ICterra Siber Saldırı Takip ve İzleme Sistemi

Savunma Sanayii Başkanlığı’nın (SSB) Teknoloji Kazanım Yükümlülüğü Projeleri kapsamında geliştirilen ICterra Siber Saldırı Takip ve İzleme Sistemi (ICterra Bal Küpü Sistemi), saldırganları kendi üzerine çekme özelliği olan tuzak sunucu işlevine sahip sensörler ve bu sensörlerden gelen bilgileri işleyen merkezi yönetim sistemi yazılımlarından oluşuyor. Bu sistem, farklı türdeki sensörlerin sağladığı servisler üzerinden saldırganların tüm hareketlerini kaydedebiliyor ve tuzak sunuculara indirilen dosyalar üzerinde imza ve davranış tabanlı kötücül yazılım analizi (malware analysis) gerçekleştiriyor. Sensörlerinin topladığı saldırı hareket ve analiz bilgilerini merkezi yönetim sistemi yazılımının arayüzü vasıtasıyla son kullanıcıya sunarak ağ tabanlı siber güvenlik sistemlerini tamamlıyor.

Esnek Ağ Saldırı Engelleme Sistemi

Esnek Ağ Saldırı Engelleme Sistemi; kural tabanlı saldırı tespit motoru ve makine öğrenimi tabanlı modeller kullanılarak anomali tespiti ile saldırı sınıflandırması gerçekleştiren, kapsamlı bir ağ saldırı tespit ve engelleme hizmeti sağlıyor. Bu sistem sayesinde ağ saldırı tespit sisteminin farklı işlevleri, mikroservis mimarisinde ayrı sensörler olarak geliştirilerek ölçeklenebilirlik sağlanırken düşük maliyet de gözetiliyor. Ayrıca sistemde bulunan saldırı tespit sensörleri, sanallaştırılmış ortam üzerinde sanal makine ve sanallaştırılmış ağ fonksiyonu (VNF) olarak, bulut ve 5G gibi altyapılar üzerine kurulmuş ortamlarda çalışabiliyor.

Uç Cihazlar için Güvenlik ve Yönetimi Altyapısı Sistemi

Uç Cihazlar için Güvenlik ve Yönetimi Altyapısı Sistemi; endüstriyel IoT sistemleri için uç cihazların güvenliğini sağlayacak servisler ile birlikte tüm uç cihazlarda çalışan  servislerin yönetimini, merkezi bir sunucuda sağlayacak bileşenleri içeriyor. Uç cihaz güvenliğini temin etmek üzere; güvenli açılış, güvenli yazılım güncelleme, güvenli yazılım çalıştırma, güvenli veri saklama ve açık anahtar altyapısı ile güvenli haberleşme (PKI) işlevleri bulunuyor.

Sensör Verisi ile Kestirimsel Analitik Projesi

Sensör Verisi ile Kestirimsel Analitik Projesi, büyük veri altyapısı üzerinden zaman damgalı sensör verisini toplamayı ve bu veri üzerinde anomali tespiti, kestirimsel analitik ve trend analizi yapmayı kapsıyor. Bu kapsamda sistem, farklı yapay zekâ algoritmalarını bir arada kullanarak otomatik ve yarı otomatik çalışan servisler sunuyor. Bu servisler, farklı alanlara ve veri türüne kolaylıkla adapte edilebilecek özellikte olup mevcut sistemlere de rahatlıkla entegre edilebiliyor. Bu servisler ile standart takip ve monitörleme ile farkına varılamayan durumlar, bozulma ya da güvenlik ihlalleri gibi anomali oluşumları kolayca tespit edilerek daha büyük etkilenmeler için operatörlerin proaktif çalışmasına katkısı sağlanıyor.

Değer Yaratan Çözümler, ICterra Standında

ICterra Genel Müdürü H. Vedat Uslu, çalışmaları ve ürünleri ile ilgili şu noktaları vurguluyor: “ICterra’nın kuruluşundan beri yazılım mühendisliği alanında milli ve yerli değer yaratma önceliğimiz oldu. Bu yaklaşım ile birçok ürün ve projeye imza attık. Bunun en güzel somut örneği olan, öz kaynaklarımızla yatırım yaparak geliştirdiğimiz Workit ürünümüzü yıllardır kendi bünyemizde kullanıyor ve her gün kullanıcılarımızın ihtiyaçlarını gözeterek iyileştirmeye devam ediyoruz. Öte yandan Workit, birçok yeni teknolojiyi ve özelliği bünyesinde topluyor. Bu sayede edindiğimiz teknolojik yetkinliklerle son birkaç senede müşterilerimizin farklı ihtiyaçlarına cevap vermeyi başardık. Paydaşlarımız için değer yaratacak Workit ile benzeri ürün ve çalışmalarımız konusunda bilgi vermek için bütün katılımcıları, TSSK 7. Proje Pazarı ve İş Birliği Zirvesi etkinliğindeki standımıza bekliyoruz.”

WORKIT’in Öne Çıkan İşlevleri

  • Yazılı mesaj, sesli ve görüntülü iletişim, işaretleme ve etiketleme özelliği
  • Çalışma gruplarına özel takvim, haberleşme, doküman arşivi
  • Görev atama, etkinlik planlama ve takibi
  • Dış kullanıcılarla hızlı ve kolay iletişim olanağı
  • Konferans görüşme ve ekran paylaşımı
  • Tüm geçmiş bilgi ve belgelere anında erişim
  • Web ve mobil (iOS, Android) platformlarda kullanılabilirlik
  • Bulut (Cloud) üzerinden veya yerleşik (On-Premise) kurulum ve kullanım seçeneği

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.