Ana Sayfa Haberler İNDES Mühendislik, DEİK’te Üstlendiği Yeni Görevler ile İhracat Kapılarını Aralayacak

İNDES Mühendislik, DEİK’te Üstlendiği Yeni Görevler ile İhracat Kapılarını Aralayacak

Türk savunma ve havacılık sanayisinde gerçekleştirdiği başarılı icraatların ardından gözünü ihracata çeviren İNDES Mühendislik, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK), 11 Ocak’ta gerçekleştirilen İş Konseyleri Seçimli Genel Kurulu’na katıldı. Firma, Türkiye’nin ihracat alanında lokomotifi olan DEİK’te, önemli görevler üstlendi.

Savunma ve havacılık sanayisindeki ana yüklenici firmalara tasarım, imalat, montaj, kurulum ve entegrasyon konusunda anahtar teslim hizmetler sunan İNDES Mühendislik, DEİK’in, 11 Ocak’ta, İstanbul’da gerçekleştirilen İş Konseyleri Seçimli Genel Kurulu’na katıldı. DEİK’e, geçtiğimiz yıl üye olan İNDES Mühendislik, bu yılki seçimlerden çeşitli İş Konseyi üyelikleri ile döndü. İNDES Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Melih Özkan; Malezya, Mali ve Mozambik İş Konseylerinde, Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev aldı.

İNDES Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Melih Özkan

Özkan’ın, DEİK’te üstelendiği görevler kapsamındaki ilk icraatı, İş Konseyi ile birlikte, önce Mali Büyükelçiliği’ne, ardından da doğrudan Mali’ye, resmi ziyaretler gerçekleştirmek olacak. Daha sonra bu ziyaretlere, Malezya ve Mozambik’in eklenmesi planlanıyor.

Özkan, DEİK’teki seçim süreci ve seçimin ardından yürütecekleri faaliyetler hakkında şunları söyledi: “Nispeten genç bir firma olmamıza rağmen, bir gözümüz hep ihracat tarafında oldu. Ortaya koyduğumuz özgün ürünlerin ardından da ihracat alanında ne kadar başarılı olabileceğimizi gördük. Bu gücümüzü ülkemizle paylaşabilmek adına da DEİK’e üye olduk. Yer aldığımız tüm iş konseylerinde, konsey başkanlarımız, oyların büyük çoğunu alarak seçildi. İş konseylerimizde, güvenilir firmalar mevcut; hep birlikte güzel işlere imza atacağımıza inancım yüksek. Tüm iş konseylerimiz, ilk yürütme kurulu toplantılarını gerçekleştirdi ve artık icraat zamanı geldi. Ülkemizin ihracatına katkı sağlamak için durmadan çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz.”

Savunma ve havacılık alanında sunduğu anahtar teslim mühendislik çözümlerinin yanına, kendi bünyesinde yürüttüğü Ar-Ge çalışmaları ile son dönemde geliştirdiği özgün ürünleri de ekleyen İNDES Mühendislik, bu ürünlerin satışı konusunda pazarlama faaliyetlerine başladı ve gözünü doğrudan ihracat pazarlarına çevirdi. Hâlihazırda; Malezya, Mali ve Mozambik’te, ihracata yönelik önemli çalışmalar yürüten firma, özellikle Mali’de, 2019 ortasından itibaren somut adımlar atmaya başladı ve ürünlerinden bazıları için sözleşme aşamasına geldi.

İNDES Mühendislik Hakkında

İNDES Mühendislik, savunma ve havacılık sanayisinde kazandığı tecrübe ve dikey uzmanlığa sahip olduğu mekanik ve elektromekanik alanlarındaki tasarım kabiliyetleri ile öne çıkan bir KOBİ’dir. Girişimcilik ruhu ve bünyesinde gerçekleştirdiği çok disiplinli mühendislik çalışmaları ile ASELSAN, Roketsan, TÜBİTAK, TUSAŞ, Enerjisa gibi kurum ve kuruluşların çözüm ortağı olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Bu kurum ve kuruluşlara; tasarım, imalat, montaj ve entegrasyon alanlarında anahtar teslim hizmetler sunan İNDES Mühendislik, Savunma Sanayii Başkanlığının sanayileşme politikalarına uygun olarak, ürün geliştirmeye de önem vermekte ve çalışmalarını da bu doğrultuda sürdürmektedir. Ürünleşme stratejisini, katma değeri yüksek ürünler geliştirmek üzerine yapılandıran şirket; kabiliyetlerini, özgün ürünlerini ve projelerini, yeni iş birlikleri ile genişletmeyi ve derinleştirmeyi hedeflemektedir.

İNDES Mühendislik, savunma ve havacılık alanında sunduğu anahtar teslim mühendislik çözümlerinin yanına, kendi bünyesinde yürüttüğü Ar-Ge çalışmaları ile son dönemde geliştirdiği özgün ürünleri de ekledi.

DEİK Hakkında

1985 yılında kurulan DEİK, Türk özel sektörünün dış ticaret, uluslararası yatırımlar, hizmetler, müteahhitlik ve lojistik başta olmak üzere, dış ekonomik ilişkilerini yürütme; yurt içi ve yurt dışında yatırım imkânlarını araştırma; Türkiye’nin ihracatını artırmaya katkı sağlama ve benzeri iş geliştirme çalışmalarını koordine etmekle görevlendirilmiş bir kurum. Kurucu Kuruluşları, üyeleri ve İş Konseyleri ile birlikte, Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası temsilcilerinin oluşturduğu gönüllü bir ‘iş diplomasisi’ örgütü. 11 Eylül 2014 tarihli ve 6552 Sayılı Kanun ile yeni bir yapıya kavuşan DEİK, “Türk özel sektörünün dış ekonomik ilişkilerini yürütme” görevini tamamıyla üstlendi.

DEİK bünyesindeki İş Konseyleri ise Türkiye ve diğer ülkeler arasında ticari ilişkilerin tesis edilmesine yardımcı oluyor. İş insanlarından oluşan bu konseyler, Türkiye ve yabancı ülkeler arasında karşılıklı ithalat ve ihracat yapabilecek firmaların tanışması için ortamlar yaratıyor.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.