Ana Sayfa Haberler KARGU, Ateş Serbest-2020’de Göz Doldurdu

KARGU, Ateş Serbest-2020’de Göz Doldurdu

Her yıl düzenlenen Ateş Serbest faaliyetleri kapsamında icra edilen atışlarda, bu yıl ilk defa yer alan, STM’nin geliştirdiği KARGU, izleyenlerden tam not aldı. STM’nin 22 Ekim’de sosyal medya hesabından yayınladığı görselde, “Kamikaze Dron” olarak da adlandırılan Otonom Döner Kanatlı Vurucu İHA sistemi KARGU’nun, hedefine tam isabet sağladığı görülüyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) envanterinde gösterdiği performans ile beğeni toplayan KARGU, güvenlik güçlerinden, bugüne kadar 500 adedin üzerinde sipariş aldı. STM tarafından OSTİM Teknopark’daki yerleşkesinde üretilen dronlar; tropik, çöl, tundra gibi farklı iklim koşullarında test edilerek ihracat yolunda önemli adımlar da attı.

Zorlu görevleri tek başına yerine getirebilen KARGU’nun, daha farklı harekât senaryolarında ve konseptlerinde sürü halinde kullanımına yönelik çalışmalar ise özellikle sürü algoritmalarının iyileştirilmesine ve farklı görevlerin icra edilmesine yönelik olarak devam ediyor. Aynı zamanda, dron sürüsünün her ortamda sorunsuz görev yapabilmesi amacıyla da Küresel Konumlama Sistemi Bağımsız Otonom Seyrüsefer Sistemi Geliştirilmesi (KERKES) projesinin çalışmaları, sürdürülüyor. STM tarafından yürütülen bu projelerin sonuçlanmasının ardından, sürü kabiliyetini tam olarak kazanmış KARGU Kamikaze Dron’lar, TSK’nın kullanımına sunulmaya başlanacak.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.