A.Şamil DEMİRSÖZ / s.demirsoz@savunmahaber.com
Türkiye’de model ve sonda roketçiliğinin gelişmesi vizyonu doğrultusunda, 2018 ve 2019 yıllarında TEKNOFEST kapsamındaki roketçilik yarışmalarının şartnamesinin yazılmasına öncülük eden ve yarışmanın hakemlik görevlerini, Roketsan mühendisleriyle beraber üstlenen İTÜ Pars Roket Takımı, sadece kurumsal iletişimden sorumlu bir ekibi de bünyesinde barındırıyor.
Kurumsal iletişim ekibi, takımın çalışmalarını yürütürken ihtiyaç duyduğu her türlü olanağın sağlanması için tamamen gönüllülük esasına dayalı bir şekilde gayret gösteriyor.
Kurumsal iletişim ekibinin çalışmalarında en önemli yeri, sponsorluklar tutuyor. Sponsorluklar; mali sponsorluk, tanıtım sponsorluğu ve ekipman sponsorluğu olarak üçe ayrılıyor. Mali sponsorluk, destek verecek firmalar tarafından Pars’a nakdi destek yapılması şeklinde gerçekleşiyor. Tanıtım sponsorluğu kapsamında;
– Pars’ın tanınırlığının arttırılmasını,
– Pars’ın çalışmalarının ve başarılarının daha geniş kitleler tarafından bilinmesini,
– Türkiye’de roketçilik bilincinin gelişmesini,
sağlamak amacıyla farklı medya ortamlarında yayınlar yaptırılması vb. çalışmalar gerçekleştiriliyor. Ekipman sponsorluğu ise takımın ihtiyacı olan malzeme ve araç gereçlerin sponsor firmalar tarafından sağlanması şeklinde gerçekleşiyor.

Ekibin bir diğer görevi ise sosyal medya ve internet sitesi içeriklerinin ve takım hakkındaki yazıların yazılmasını organize etmek. Bu mecralarda paylaşılacak görsel içerik, ekip tarafından üretiliyor. Çeşitli etkinliklere katılan Pars’ın standının tasarımı ve tanıtım faaliyetleri de kurumsal iletişim ekibince yürütülüyor.
İTÜ Pars Roket Takımı’nın kurumsal iletişim ekibi, en büyük destekçileri olan Sanko, Roketsan, T3 Vakfı’na ve bu yazıyı dergilerinde paylaşan MSI Dergis’ine teşekkürlerini sunmayı ihmal etmiyor.