Ana Sayfa Haberler Kuveyt’te Konuşlu İtalyan Typhoon’ları, 2.000’inci Uçuş Saatini “Tetris Challenge” ile Kutladı

Kuveyt’te Konuşlu İtalyan Typhoon’ları, 2.000’inci Uçuş Saatini “Tetris Challenge” ile Kutladı

İtalyan Hava Kuvvetlerine ait Eurofighter Typhoon savaş jetleri, 26 Mart 2019’da başladığı Kuveyt görevindeki 12’nci ay dolmadan 2.000 uçuş saatini geride bırakmayı başardı. Başarı, 16 Mart’ta, Eurofighter Typhoon’un sosyal medya hesabından, #TetrisChallenge konu etiketi ile paylaşılan fotoğrafla duyuruldu.

İtalyan Typhoon’ları, bölgede, IŞİD terör örgütü ile mücadele kapsamında bulunuyor. Typhoon Görev Grubu’nun konuşlu olduğu Al Jaber Hava Üssü’nde çekilen fotoğrafta iki Eurofighter Typhoon’un yanı sıra askerler ve diğer ekipmanlar tetris düzeninde yer alıyor.

Kuveyt, 2016’da Eurofighter konsorsiyumunu temsilen Leonardo ile imzaladığı sözleşme ile 28 adet Eurofighter Typhoon uçağı sipariş etmişti. Uçakların ilkinin bu sene içinde göreve başlaması planlanıyor.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.