Ana Sayfa Haberler Meteksan Savunma Çalışanları, “Bir Fikrim Var” Dedi

Meteksan Savunma Çalışanları, “Bir Fikrim Var” Dedi

Meteksan Savunma tarafından, firma bünyesinde inovasyon odaklı bir kültür ve girişimciliği teşvik eden bir iş ortamının yaratılmasını sağlamak üzere düzenlenen “Bir Fikrim Var” yarışması sonuçlandı. Çalışanlar tarafından yenilikçi fikir önerilerinin sunulduğu “Bir Fikrim Var” yarışmasında dereceye giren gruplara ödülleri, firmanın üst düzey yöneticilerince verildi. Gelişme, 28 Ağustos’ta paylaşıldı.

Meteksan Savunma Genel Müdürü Selçuk Kerem Alparslan, MSI Dergisi’nin 191’inci sayısında yer alan söyleşisinde, firma içi inovasyona dair şunları söylemişti: “Biz, inovasyona verdiğimiz önemi arttırmaya karar verdik. Çünkü inovasyon yaparak bu sektör oluşuyor ve gelişiyor. Inovasyonun bir kurumsal sermaye olarak izini oluşturmak, inovasyonu yapanların bundan teşvik alması gibi mekanizmaları tanımlamak gerekiyor. Bu konuda, birkaç tane güzel hamle yaptık.

Öncelikle ürünlerimize isim bulmak istiyoruz. Bunu çalışanları katarak yapmak istedik. Çok güzel etki yarattı. Bir isim yarışması düzenliyoruz, bütün çalışanlar katılıyor ve isim bulunuyor. İsmi önerenleri, teşvik amacıyla tebrik ediyor ve ödüllendiriyoruz.

Üretim süreçlerinde maliyet düşürücü bazı hamleler gerekiyor. Yine bunu da ürünleşme hamlelerimiz kapsamında değerlendiriyoruz. Ürünün imalat fiyatlarını çok iyi düşünmeniz lazım. Biz de imalat reflekslerini geliştiren bir şirket olarak baktık ki bütün çalışanlarımız bize çok iyi fikirler verebiliyor ve biz, bu fikirleri değerlendirebiliyoruz. Bir fikir gerçekten süreçte maliyet düşürücü bir tedbir sağlıyorsa bunu da teşvikle ödüllendiriyoruz. Buna da “Fikir Kumbarası” dedik. Bunu, periyodik olarak yapacağız.

Bunun dışında patent ve telif hakları konusunda, devletimizin yönerge ve kanunları ile uyumlu olarak bir iç süreç yayınladık. Bir buluş yapıldığı zaman ya da bir konuda inovatif çalışma gerçekleştiği zaman, bunun buluş değerini araştıracak, buluş olarak tescil ettirecek ve çalışanı da bu buluşun ticari değerine ortak edecek bir yapı kurduk.

Öte yandan, iş geliştirme veya pazarlama gibi departmanlar istediği kadar müşteriye yakın dursun, aslında fikirler mutfaktan çıkıyor. Tüketiciyi, teknolojiyi geliştirenler manüpüle ediyorlar. Bunun için “Bir Fikrim Var” yarışması planladık. Bununla yenilikçi iş planlarını ve tekliflerini oluşturmada çalışanlarımızın da fikirlerini almaya çalışacağız.

Meteksan Savunma, inovasyona açık bir şirket olarak bu tip projeler geliştirmeye devam edecek.”

Meteksan Savunma Genel Müdürü Selçuk Kerem Alparslan ile yaptığımız söyleşiyi buradan okuyabilirsiniz: https://www.savunmahaber.com/meteksan-savunma-genel-muduru-selcuk-kerem-alparslan-meteksan-savunmanin-2020-sloganini-ihracata-odaklanmak-olarak-belirledik/

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.