Ana Sayfa Haberler Meteksan Savunma, Koronavirüse Karşı Aldığı Tedbirleri Açıkladı

Meteksan Savunma, Koronavirüse Karşı Aldığı Tedbirleri Açıkladı

Meteksan Savunma, 23 Mart’ta, Yeni Koronavirüs Hastalığı’na (COVID-19) karşı aldığı tedbirleri açıkladı. Meteksan Savunma’nın önceliğinin çalışan ve iş ortaklarının sağlığı olduğunun altının çizildiği açıklama şöyle:

“Değerli Paydaşlarımız,

Dünya genelinde yayılan ve son günlerde ülkemizi de etkisi altına alan COVID-19 salgını tehdidi nedeniyle, T.C. Sağlık Bakanlığı ile de koordineli olarak, ilk günden itibaren tüm önleyici tedbirlerimizi almaya azami önem veriyoruz. 

Meteksan Savunma Sanayii A.Ş. olarak belirtmek isteriz ki çalışanlarımızın ve tüm iş ortaklarımızın sağlığı her zaman önceliğimizdir. Yaşadığımız bu küresel salgına karşı en önemli mücadele yöntemi hijyen sağlama ve sosyal mesafelendirmedir. Bu kapsamda almış olduğumuz tedbirleri aşağıda bulabilirsiniz.

  • T.C. Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü başta olmak üzere, güvenilir kaynaklardan elle ettiğimiz COVID-19 salgınından korunma yollarını yazılı hale getirerek çalışanlarımız ile düzenli paylaşıyoruz.
  • Hijyen kurallarını tüm şirket tesisleri içerisinde en üst seviyeye çıkartmış bulunuyoruz. Bu kapsamda tuvalet, mutfak, toplantı odası, bina girişleri vb. yerlere dezenfektanlar yerleştirdik. Ayrıca şirketimizin kapalı olduğu akşam saatleri ve hafta sonları görevli personel tarafından tüm alanların genel temizliğe ek olarak özel solüsyon ile dezenfekte işlemleri yapılmakta, kapalı alanlar sık sık havalandırılmaktadır.
  • 60 yaş ve üzerinde bulunanlar ile hamile, yasal süt izni kullanan, engelli çalışanlarımız, T.C. Sağlık Bakanlığının belirlediği diğer dezavantajlı gruplar (bağışıklık sorunu olanlar, kanser hastaları, kronik solunum yolu hastaları, obezite ve diyabet, kalp damar hastaları, organ nakli olanlar, kronik hastalar) ile birlikte 31 Mart 2020 tarihine kadar izinli sayılmıştır.
  • Okul öncesi ve ilköğretimde çocuğu bulunan kadın çalışanlarımızın ve bakmakla yükümlü oldukları yaşlıları olan çalışanlarımızın izinli sayılması sağlanmıştır.
  • Çalışma alanları ile ortak alanlardaki yoğunluğu azaltmak amacıyla, çalışanlarımızın yaptıkları işlerin niteliğine göre bazı bölümlerde evden çalışma uygulamasına geçilmiştir.
  • Tüm yurt dışı seyahatler ikinci bir duyuruya kadar iptal edilmiş, yurt içinde yapılacak seyahatlerde de kısıtlamaya gidilmiştir. Yurt içinde yapılması zorunlu seyahatlerde karayoluyla ve şirket aracıyla gerçekleştirilmesi kararlaştırılmıştır.
  • Yurt dışından dönen çalışanlarımızın kendilerini 14 gün tecrit etmeleri ve bu dönemde izinli olmaları sağlanmıştır.
  • Çalışanlarımızdan hasta olanların, üst solunum yolu rahatsızlığı geçirenlerin, kendini hasta hissedenlerin birim amirlerine bilgi vermeleri kaydıyla iş yerlerine gelmemesi sağlanmıştır.
  • Şirketimize dışarıdan misafir / ziyaretçi girişi ikinci bir duyuruya kadar yapılmayacaktır. Kurum dışındaki paydaşlarımızla tüm görüşmeler telefon, telekonferans veya video konferans yolu ile gerçekleştirilmektedir.
  • Şirketimize gelen tüm kargolar, paketler dezenfekte edilmektedir.  Kişisel kargo kabullerinde kısıtlamaya gidilmiştir.
  • Eğitim ve öğretim programları, sosyal ve kültürel aktiviteler, spor müsabakaları vb. toplantı ve faaliyetler ikinci bir duyuruya kadar iptal edilmiştir.
  • Personel servis araçlarımız her gün düzenli olarak dezenfekte edilmektedir.
  • İnsan Kaynakları uygulamalarımız yüz yüze görüşme yerine video konferans yolu ile gerçekleştirilmektedir.
  • Personelimiz yemekhaneye belirlenen saatlerde sırayla çıkmaktadır. Yemekhane ve çay ocaklarında yeni uygulama ve ilave tedbirler alınmıştır.
  • Şirketimiz girişinde tüm personelin özel termal kameralar ile ateşi ölçülmekte, yüksek ateş bulgusu gösteren çalışanlarımız izinli sayılmaktadır. 

Faaliyet gösterdiğimiz savunma sanayii sektörünün, ülkemiz adına kritik öneme sahip bir sektör olması sebebiyle, T.C. Sağlık Bakanlığından aksi bir bildirim almadıkça ve risk seviyesi kontrolümüz altında yükseltilmeden tutulabildiği müddetçe, tüm gerekli tedbirleri almış olarak görevimizin başındayız ve çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Bu zorlu süreci hep birlikte, kurallara uyarak, sağlıkla atlatacağımıza inanıyoruz. Bu süreçle ilgili gelişmeleri yakından takip ederek, başta çalışanlarımız olmak üzere tüm paydaşlarımızın sağlığına azami önem veriyor, bu doğrultuda özenle çalıştığımızı bildirmek istiyoruz.

Bilgi ve desteğe ihtiyaç duyduğunuz her konuda info@meteksan.com adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.”

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.