Ana Sayfa Manşet Retinar PTR-X Radarı, Uygulama Alanlarını İnsansız Kara Aracı ile Genişletiyor

Retinar PTR-X Radarı, Uygulama Alanlarını İnsansız Kara Aracı ile Genişletiyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meteksan Savunma’nın sınır güvenliğine yönelik çözümlerini, Meteksan Savunma Genel Müdürü Selçuk Alparslan’dan dinledi.

Meteksan Savunma, MRBS’21’i, ürünlerini ve çözümlerini tanıtmak için etkin olarak kullanan katılımcılardan biri oldu. Firma, Best Grup ile gerçekleştirdiği iş birliği kapsamında Retinar PTR-X Çevre Gözetleme Radarı’nın entegre edildiği silahlı insansız kara aracını, ilk kez MRBS’21’de sergiledi. Meteksan Savunma çalışanları ise 3 farklı oturumda sunum yaparak firmanın ürünlerini ve çözümlerini anlattılar.

PTR-X; sınır ve kritik tesis güvenliği için tasarlanan, insan tespit ve tanıma için özelleşmiş, seçilebilir tarama modlarına sahip bir radar. Daha önceden sabit tesislerde, sivil havalimanlarında ve Unidef’in Silahlı Römork Sistemi’nde kullanılan radar, Best Grup’un silahlı insansız kara aracına entegre edilerek yeni bir kullanım alanına daha adım attı. Meteksan Savunma yetkilileri, bu entegrasyonun Türkiye için bir ilk olduğunu; PTR-X entegre edilmiş insansız aracın, mobil bir uç karakol gibi görev yapabileceğini vurguluyor.

Meteksan Savunma, standında ayrıca, KAPAN Dron Savunma Sistemi’ni, MİLSAR’ı ve Silahlı İnsansız Deniz Aracı ULAQ’ın ölçekli modelini sergiledi.

Meteksan Savunma, Best Grup ile gerçekleştirdiği iş birliği kapsamında Retinar PTR-X Çevre Gözetleme Radarı’nın entegre edildiği silahlı insansız kara aracını, ilk kez MRBS’21’de sergiledi.

Meteksan Savunma Çalışanları, Katılımcıları Bilgilendirdi

Etkinliğin ilk günü gerçekleştirilen özel oturumda, Meteksan Savunma Radar Sistemleri Program Direktörü Serkan Çak, “Mekânsal İstihbarat Ediniminde Radar Kullanımı: Fırsatlar ve Gelişme Alanları” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Çak, sunumunda, sentetik açıklıklı radar sistemlerinin mekânsal istihbarata kattığı avantajları anlattı. Meteksan Savunma, MİLSAR ile son kullanıcılara, envanterdeki insansız hava araçlarına entegre edilebilecek, hazır bir çözüm sunuyor.

Etkinliğin ilk gününde gerçekleştirilen “Anti-Drone Radar Sistemleri” başlıklı oturumda, Meteksan Savunma Radar Sistemleri Ürün Yöneticisi Umut Özen, KAPAN Dron Savunma Sistemi’nin özelliklerini dinleyicilere aktardı. Özen, sunumunda, Meteksan Savunma’nın, aktif elektronik taramalı dizin (AESA) teknolojisi kullanan bir dron tespit radarı üzerinde çalıştığı bilgisini de paylaştı.

Etkinliğin ilk günü düzenlenen bir diğer oturum olan “Terör ve Hudut Güvenliği” oturumunda ise Meteksan Savunma Radar Sistemleri İş Geliştirme Direktörü Tolga Çelik, Retinar radarları ile sınır bölgelerinde elde ettikleri tecrübeleri katılımcılarla paylaştı.

KAPAN Dron Savunma Sistemi

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.