Ana Sayfa Haberler Meteksan Savunma, Retinar PTR’nin İlk Müşterisini Yurt Dışında Buldu

Meteksan Savunma, Retinar PTR’nin İlk Müşterisini Yurt Dışında Buldu

Meteksan Savunma, 23 Ağustos’ta, Retinar PTR çevre gözetleme radarının yurt dışına satışına yönelik bir sözleşme imzaladığını duyurdu. Böylece, Meteksan Savunma, son dönemde, yara savunma simülatörünün ardından, Retinar PTR için de ihracat başarısı kaydetmiş oldu.

Sözleşme imzası öncesinde, yurt dışında yapılan, farklı arazi ve hava şartlarında gerçekleştirilen testlerden de başarıyla geçen Retinar PTR, açılan ihalede, uluslararası rakiplerini geride bırakarak ipi göğüsledi.

Retinar ürün ailesinin ilk üyesi olan Retinar PTR, sınır ve kritik tesislerin güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak geliştirildi. Mobilite ve kolay kullanım göz önünde tutularak tasarlanan ürün, kendine özel sırt çantasında, iki personel tarafından taşınarak kurulabiliyor. Ürün, mikro doppler analizi yaparak, tespit edilen hedefleri; araç, insan veya hayvan olarak sınıflandırabiliyor. Sistem; yürüyüş halindeki insanları 4 km; küçük araçları 8 km ve büyük araçları da 10 km mesafeden tespit edebiliyor.

Bu ihracat sözleşmesi, aynı zamanda Retinar ürün ailesinin de ilk satışı oldu. Meteksan Savunma, bu ürün ailesini, Türk ve dünya pazarlarındaki ihtiyaçları öngörerek, kendi kaynakları ile geliştirdi. Ailenin ilk üyesi, 2014 yılında lanse edildi. İzleyen dönemde, Meteksan Savunma, Retinar OPUS gibi türev ürünlerle aileyi geliştirdi.

Retinar ürün ailesi ile ilgili detaylı bilgilere, Meteksan Savunma’nın, Retinar’a özel olarak hazırladığı, www.retinar.com.tr İnternet adresinden erişilebilir.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.