Ana Sayfa Haberler Meteksan Savunma’nın Geliştirdiği OKİS, Bayraktar TB2’de Başarı ile Test Edildi

Meteksan Savunma’nın Geliştirdiği OKİS, Bayraktar TB2’de Başarı ile Test Edildi

Alper ÇALIK / savunmahaber.com

Meteksan Savunma, 20 Aralık’ta, İnternet sitesinden, milli imkanlarla geliştirdiği Otomatik İniş Kalkış Sistemi (OKİS)’nin, Bayraktar TB2 insansız hava aracı (İHA) üzerinde başarı ile test edildiğini duyurdu.

Gerçekleştirilen testlerde, Bayraktar TB2’ye entegre edilen OKİS Hava Birimi ile pist kenarında bulunan OKİS Yer Birimi arasında 12 km mesafeden iletişim sağlandı. Ayrıca tüm yer ve hava testlerinde, OKİS  tarafından üretilen pozisyon bilgisinin, GPS gibi küresel konumlama sistemlerine bağlı olmaksızın İHA’nın otomatik iniş kalkışına imkân verecek yüksek hassasiyete sahip olduğu gözlemlendi. Yapılan açıklamada, küçük boyut ve ağırlığı ile öne çıkan OKİS Hava Birimi’nin, İHA’nın faydalı yük taşıma kapasitesine önemli bir etkisi olmadan, hemen her sınıftaki İHA üzerinde kullanılabileceği bilgisi yer aldı.

Baykar Makina tarafından geliştirilen Bayraktar TB2 İHA, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından aktif olarak kullanılıyor.

 

Meteksan Savunma, gelişmeyle ilgili haberi, sosyal medya hesaplarında, test sırasında kaydedilen görüntülerle birlikte paylaştı:

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.