Ana Sayfa Haberler Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi, Bin 500 Ziyaretçi Ağırladı

Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi, Bin 500 Ziyaretçi Ağırladı

Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi’nde (Military Radar and Border Security Summit / MRBS) savunma ve havacılık sanayisinden 110 firma kabiliyetlerini sergiledi. 5-6 Ekim tarihlerinde, Ankara’da gerçekleştirilen etkinlik, yaklaşık bin 500 ziyaretçi ağırladı. Etkinlik, İçişleri Bakanlığı himayesinde, Milli Savunma Bakanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığının (SSB) destekleriyle Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Şubesi tarafından hayata geçirildi.

Pek çok ticari görüşmenin gerçekleştiği ve çeşitli anlaşmaların yapıldığı MRBS’de, savunma ve havacılık sanayisinden oyuncular, hem Türkiye’nin hem de dost ve müttefik ülkelerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik ürünlerini tanıttı.

Etkinlikte, birçok ürün de ilk kez sergilendi. Meteksan Savunma tarafından geliştirilen Retinar PTR-X çevre gözetleme radarı, Best Grup’un silahlı insansız kara aracı (İKA) üzerine entegre edilmiş şekilde ilk kez MRBS’de görücüye çıktı. Turaç tarafından seri üretim aşamasına getirilen 7,65 Browning ve .45 ACP tipi tabanca fişekleri ile Robit Teknoloji’nin mobil bekçisi Droad da ilk kez tanıtılan ürünler arasında yer aldı.

MRBS’nin açılış konuşmalarını, Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Yetkin, MÜSİAD Ankara Başkanı Hasan Fehmi Yılmaz ve MÜSİAD Ankara Savunma Sanayii Sektör Kurulu Başkanı Fatih Altunbaş yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu etkinliğin ilk gününde, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise ikinci gününde fuar alanını ziyaret ederek, geliştirilen yeni ürünlerle ilgili bilgi aldı ve çeşitli açıklamalarda bulundu.

Etkinlik sırasında, askeri radar ve sınır güvenliği hakkında farklı konuların ele alındığı çeşitli oturumlar da gerçekleştirildi.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.