Ana Sayfa Haberler Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi, Kapılarını 3. Kez Açacak

Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi, Kapılarını 3. Kez Açacak

MÜSİAD Ankara tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği zirvesi 5-6 Ekim tarihlerinde, Ankara’da, Hacettepe Beytepe Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Etkinlikle ilgili son gelişmeler, 24 Eylül’de, Ankara’da düzenlenen basın toplantısında paylaşıldı.

İçişleri Bakanlığı himayelerinde, Milli Savunma Bakanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığının destekleriyle bu yıl üçüncüsü organize edilen etkinlikte, sınır güvenliğinden göçmen krizine, yerli savunma sanayi çözümlerinden bölgesel fırsatlara pek çok konu masaya yatırılacak.

Türk savunma sanayisi adına çok önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlandıklarını ifade eden MÜSİAD Ankara Başkanı Hasan Fehmi Yılmaz, şunları söyledi: “Savunma sanayisi alanında faaliyet gösteren paydaşlar çeşitli senaryolar için ürün ve çözümler geliştirir. Sınır güvenliği ve buna bağlı tehditler de bu senaryoların arasında yer alır. Yakın coğrafyamızdaki bölgeler de dâhil olmak üzere dünyanın pek çok yerinde sonu gelmeyen sıcak çatışmalar yaşanıyor. Ülkeler arasındaki gerilimler, istikrarsız bölgelerde yaşanan iç savaşlar ve terörist gruplara karşı verilen mücadelelerin sonucunda maalesef büyük göç dalgaları ortaya çıkıyor. Çatışmalardan kaçan dünya çapında on milyonlarca insan yurtlarından uzakta hayatta kalma mücadelesi veriyor. Bu mücadelenin bir tarafını da Türkiye gibi milyonlarca düzensiz göçmene ev sahipliği yapan ülkelerin çabaları oluşturuyor. Bu yüzden karada, denizde ve havada sınır güvenliği konusunu günümüz dünyasında sadece askeri bir mesele olarak değerlendiremeyiz. Bütüncül bir yaklaşımla baktığımızda ortada baş edilmesi gereken çok ciddi sosyal, ekonomik, hukuki meselelerin olduğunu görebiliyoruz. Göçmen kriziyle sürdürülebilir mücadelenin ilk adımı ister karada olsun ister denizde hudutlarda tesis edilecek sınır güvenliğidir. Düzenlediğimiz zirvede hem yerli ve milli teknolojilerle ürettiğimiz sınır güvenliği çözümlerini konuklarımıza tanıtmayı hem de söz konusu meseleyi tüm yönleriyle ele almayı istiyoruz.”

İki gün sürecek konferansta oturumların “3. Dünya Savaşında Sınır Güvenliğinin Önemi” konulu özel sunumla başlayacağını belirten Yılmaz, şöyle devam etti: “Ardından İçişleri Bakanlığımızın güncel bilgiler paylaşacağı özel oturumu olacak. Bunu TÜBİTAK BİLGEM ile ‘Sınır Güvenliği Özel Teknolojileri’, Sahil Güvenlik Komutanlığı ile ‘SahilNet Projesi’, Roketsan ile ‘Sınır Güvenliğinde Asimetrik Tehditlere Karşı Yenilikçi Teknolojiler’ özel oturumları takip edecek. Ayrıca anti-dron radar sistemleri, terörle mücadele ve hudut güvenliği, dijital denizcilik ve haberleşme, havadan sınır gözetimi konularında dikkati çeken oturumlarımız olacak.”

Yerli üreticileri alım heyetleriyle ve askeri ataşelerle bir araya getiren zirveye, bu yıl, aralarında savunma sanayisinin öncü firmalarının da yer aldığı 100’e yakın şirketin katılması bekleniyor. Yaklaşık 1.200 ziyaretçinin ağırlanacağı etkinlikte, COVID-19 salgınına karşı gerekli tedbirler de alınacak.

Etkinliğe; ABD, Avusturya, Azerbaycan, Bosna Hersek, Burundi, Danimarka, Endonezya, Filistin, Fransa, Güney Sudan, İspanya, Japonya, Kazakistan, KKTC, Kongo, Kosova, Pakistan, Sırbistan, Sri Lanka, Ukrayna ve Ürdün başta olmak üzere 22 ülkeden ziyaretçilerin katılması bekleniyor.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.