Ana Sayfa Haberler MÜSİAD’ın Genel İdare Kurulu Toplantısı’nda, Yerli ve Milli Savunma Sanayisi Konuşuldu

MÜSİAD’ın Genel İdare Kurulu Toplantısı’nda, Yerli ve Milli Savunma Sanayisi Konuşuldu

MÜSİAD, 98’inci Genel İdare Kurulu Toplantısı’nı, Yerli ve Milli Savunma Sanayisi konu başlığı ile 11-12 Mayıs’ta, Trabzon’da gerçekleştirdi.

Toplantıya, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’ın yanı sıra Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi, BMC Power Genel Müdürü Osman Dur ve SAHA İstanbul Başkanı Hasan Büyükdede de katıldı.

MÜSİAD’ın Trabzon Şubesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen programda, Türkiye’nin, savunma sanayisi alanında son yıllarda elde ettiği başarıları ve geleceğe dönük projeleri ele alındı.

MÜSİAD, 14 Mayıs’ta yayınladığı basın bülteninde, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’ın toplantı sırasında yaptığı konuşmaya da yer verildi.

Kaan, konuşmasında, Trabzon’un yeni Demir İpek Yolu projesi ile ticaret üssü haline geleceğini belirtti. Savunma Sanayisi alanında son yıllardaki ilerlemenin kayda değer bir gelişme olduğunu ifade eden Kaan, “Yerli firmalarımızın gösterdiği gelişime baktığımızda, ortaya göğsümüzü kabartan bir tablo çıkıyor. Bugün, artık kendi insansız hava aracını üretebilen bir Türkiye var. Tabii, bir noktanın daha altını çizmekte fayda görüyorum. Savunma sanayisi gelişme gösterebilir, başarılı ürünler üretebilir; fakat bir de bunların kullanılması, tercih edilmesi konusu var ki, bu da milli olmanın bir şartıdır. İthal ürünlerin kalite ve işlevine eriştiği halde yerli ürünlerin tercih edilmemesi, farklı sektörlerde maalesef karşılaştığımız bir durum. Ürün tercihi konusunda, yabancı hayranlığını bırakmanın zamanı çoktan gelmiştir. Bu noktada tabii, devletin tutumu da son derece önemlidir. Dolayısıyla, Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı vurguyu ve destek beyanını da bir teşvik olarak algılayarak, özel sektör olarak bu işe daha sıkı sarılmamız gerektiği kanaatindeyim.” şeklinde konuştu.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.