Ana Sayfa Haberler NATO Siber Koalisyon Tatbikatı Yaptı

NATO Siber Koalisyon Tatbikatı Yaptı

Genelkurmay Başkanlığı 23 Kasım’da yaptığı açıklamayla, siber güvenlik kapsamında NATO ülkeleri arasında iş birliğini tesis etmek, koordinasyon ve karar verme süreçleri ile ulusal ve uluslararası yetkili birimler arasındaki bilgi paylaşımını geliştirmek maksadıyla; 16–20 Kasım tarihleri arasında NATO Siber Koalisyon Tatbikatı’nın icra edildiğini duyurdu.

Sanal bir ağ üzerinden icra edilen tatbikata, NATO üyesi 28 ülke ile NATO üyesi olmayan 8 ülke (Avustralya, Avusturya, Finlandiya, İrlanda, İsveç, İsviçre, Ürdün, Yeni Zelanda) katıldı.

Tatbikat Kontrol Merkezi, Estonya’nın Tartu kentindeki Milli Savunma Koleji’nde tesis edildi. 36 ülkeden yaklaşık 100 personelin bulunduğu bu merkezde, Türkiye adına Genelkurmay Başkanlığı ile Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM)’dan birer personel tatbikat kontrolörü olarak görev yaptı.

Tatbikat Yerel Kontrol Merkezi ise TSK Siber Savunma Komutanlığında tesis edildi. Bu merkezde; Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, TÜBİTAK, USOM, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, HAVELSAN ve STM temsilcilerinden oluşan 64 personel görev yaptı.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.