Ana Sayfa Advertorial Nero Endüstri, ARMA Güç Sistemleri’ni Entegre Ettiği Araç Sayısını, Her Geçen Gün Arttırıyor

Nero Endüstri, ARMA Güç Sistemleri’ni Entegre Ettiği Araç Sayısını, Her Geçen Gün Arttırıyor

Nero Endüstri, askeri kara araçları için geliştirdiği pek çok farklı çözümle son kullanıcının ihtiyaçlarını karşılıyor. Bunlardan ARMA Güç Sistemleri, kara platformlarında, elektrik üretimi ve dağıtımı için kullanılan, tümleşik bir sistem çözümü olarak öne çıkıyor. Firma, ARMA ürün grubu altında üreterek araç üstü entegrasyonunu tamamladığı sistemlere, her geçen gün yenilerini ekliyor. Her yeni proje ile sahadaki varlığını arttıran firma, yakın bir tarihte, sahadaki askeri araçlarda bulunan ARMA Güç Sistemleri ürün sayısını, 6.000’in üzerine çıkarmayı hedefliyor.

Kara araçları güç destek sistemleri alanında pek çok çözüm sunan Nero Endüstri’nin ürün gamında;

  • Askeri jeneratörler,
  • Yardımcı güç üniteleri (YGÜ),
  • Akü yönetim sistemleri ve
  • Güç dağıtım/anahtarlama üniteleri yer alıyor.
Nero Endüstri, ARMA Güç Sistemleri ile askeri kara araçlarının her türlü elektriksel ihtiyacına yönelik olarak, komple sistem çözümleri sunuyor.

Firma, her geçen gün bir adım öteye taşıdığı Ar-Ge çalışmaları ile bu sistemlerin performansını ve kabiliyetlerini, süreli geliştiriyor. Firma ayrıca, araç entegrasyonu konusunda sağladığı hizmetler ile piyasadan tedarik edilen ticari araçlara sonradan ilave edilen faydalı yüklerin enerji ihtiyaçlarına yönelik efektif çözümler sunuyor.

Askeri Jeneratörler

Nero Endüstri’nin, Türk Silahlı Kuvvetleri ve kolluk güçlerinin muharebe sahasındaki enerji ihtiyaçlarını, NATO standartlarında, yüksek verimlilik ile karşılamak için ürettiği askeri jeneratörler, mekanik enerjiyi elektrik enerjisine çeviriyor. Firma bünyesinde, güçleri 2 kW ile 1.000 kW arasında değişen, özel boyutlarda jeneratör üretimi yapılıyor. Süper sessiz olarak adlandırılan bu jeneratörler, çalışırken 7 metre mesafeden duyulan sesleri, 65 desibeli geçmiyor.

Nero Endüstri, hâlihazırda oldukça geniş bir jeneratör yelpazesine sahip olduğu gibi müşteri ihtiyaçlarına özel, farklı çıkış güçlerine sahip askeri jeneratörler de geliştirebiliyor. Bu jeneratörler, alternatif akım (AC), doğru akım (DC) veya hem AC hem de DC üretebiliyor.

Nero Endüstri, jeneratörlerini, senkron ya da dual şekilde üretebiliyor. Senkron jeneratörler, şebeke gerilimi ile beslenebilen araçlarda, şebeke geriliminin devre dışı kalması hâlinde, otomatik olarak devreye giriyor. Kullanıcı, bu durumda, elektrik kesintisini hissetmiyor. Dual jeneratörler ise birbirini takip ederek eşit sürelerde çalışıyor. Böylelikle jeneratörlerden biri aşırı derecede yıpranırken diğeri atıl kalmıyor.

Yardımcı Güç Üniteleri

YGÜ’ler, zırhlı askeri araçlarda, araç kontağı kapalı durumdayken araç üzerindeki sistemlerin çalışması için ihtiyaç duydukları enerjiyi veriyor; aracın klima sistemini çalıştırarak araç içindeki havanın iklimlendirilmesini sağlıyor veya araçtaki hidrolik sistemlerin ihtiyaç duyduğu hidrolik gücü sağlıyor. Zırhlı araçlara entegre edilen bu sistemlerin, jeneratörlerden farklı olarak; kendi aküsü, yakıt deposu veya kabini bulunmuyor. Bunun yerine, üzerine entegre edildikleri aracın aküsünü ve yakıt sistemini kullanan bu sistemler, araç içerisine gömülebiliyor veya dış kabuğa monte edilebiliyor.

Nero Endüstri’nin tasarladığı YGÜ’ler, kompakt tasarımları ile öne çıkıyor. Nero Endüstri Yönetim Kurulu Başkanı Alican Ökçün, firmanın bu alandaki yetkinliği ile ilgili şunları söylüyor: “YGÜ’ler, genellikle tasarım süreci tamamlanan, gövde formu ve kaporta yapısı ortaya çıkan araçlarda kullanılıyor. Dış kabuk anlamında tasarımı biten bir araca, araç içinde atıl kalan boşlukları kullanarak bir YGÜ yerleştirmek ise ciddi bir çalışma gerektiriyor. Bununla birlikte, sahip olduğumuz mühendislik birikimi ile bunu başarmakla kalmıyor, aynı zamanda müşterilerimizin ihtiyaçlarına da çok hızlı şekilde cevap verebiliyoruz.”

Akü Yönetim Sistemleri

Araç aküsünün sürekli sağlıklı şekilde görev yapmasını sağlayan Akü Yönetim Sistemleri, aynı zamanda araç üzerindeki sistemlerin, zırhlı aracın kontağı kapalıyken de kullanılmasını sağlıyor. Ayrıca, şebeke elektriğinden aldığı 220 voltluk AC elektriği, DC elektriğe çevirerek akülere gönderiyor ve araç aküsünü, her zaman sağlıklı koşullarda ve dolu tutuyor. Sistem redresör kabini, uzak komuta kontrol kutusu ve sıcaklık sensörlerinden oluşuyor.

ARMA sistemlerinin Yardımcı Güç Ünitelerinin Kontrol Ünitesi ve Uzak Komuta Birimi

Güç Dağıtım Üniteleri

Akıllı birer sistem olan Nero Endüstri’nin Güç Dağıtım Üniteleri (GDÜ), birden fazla sistem ve donanım barındıran askeri araçlarda, farklı kaynaklardan gelen elektrik enerjisini, ihtiyaç duyan bileşenlere dağıtabiliyor. GDÜ’nün taşınabilir bir bileşeni olan güç anahtarlama panelleri sayesinde ise tüm sistemler, tek bir komutla çalıştırılabiliyor. GDÜ, azami 10 farklı kaynaktan sağlanan AC ve DC gücü, 50 farklı birime otomatik olarak dağıtabiliyor.

GDÜ ayrıca, araçtaki tüm elektrikli sistemleri takip ediyor ve sözgelimi aracın elektrik ihtiyacı varsa otomatik olarak jeneratörleri çalıştırıyor veya aküler boşaldıysa redresörü devreye sokuyor. Bu sistemlere ayrıca, aracın görev bilgisayarı da bağlanabiliyor. Bu durumda, akıllı bir cihaza dönüşen GDÜ, bilgisayardan gelen komutlar doğrultusunda, faydalı yüklere ve bunlara ilişkin alt sistemlere de otomatik olarak enerji sağlayabiliyor. Bu kabiliyeti ile operatör üzerindeki bilişsel yükü önemli ölçüde azaltan GDÜ, örneğin, füze fırlatma sistemi taşıyan bir araçta, operatörün görev bilgisayarında bir fırlatma görevi başlatması halinde, fırlatma için gerekli olan; rampa, radar, elektro-optik sistemler gibi tüm bileşenlere enerji sağlıyor.

Araç Entegrasyon Hizmetleri

Nero Endüstri, bu hizmet kapsamında, sivil nitelikli araçları alarak, üzerlerine çeşitli faydalı yüklerin takılabileceği şekilde, gerekli tüm hazırlıkları yapıyor. Bu hizmeti ile ana yüklenicileri pek çok zahmetten kurtaran Nero Endüstri, onlara, sadece kendi ürünlerini monte edecekleri ve tak-çalıştır şeklinde kullanabilecekleri, anahtar teslim çözümler sağlıyor. Bu hizmet sırasında, ticari araçlara entegre edilecek askeri sistemlerin güç ve soğutma ihtiyacını karşılayabilecek şekilde, araç üzerinde çeşitli tadilat ve eklemeler yapılıyor.

4×4 pikap, SUV ve minibüs gibi araçlara entegre edilecek karıştırıcı ve sinyal bozucu gibi sistemler ile istihbarat ekipmanlarının ihtiyacı olan elektrik gücü, araçların dahili alternatörleri tarafından karşılanamıyor. Nero Endüstri’nin yürüttüğü mühendislik çalışmalarının ardından, araçların motor bölmesine ek olarak; 50, 100 ve 200 amperlik ek alternatörler yerleştiriliyor. Bu alternatörler yerleştirilirken aracın motor hacmi, trafiğe çıkış yılı, marka ve modeli gibi etkenler de göz önünde bulunduruluyor. Çalışırken yüksek sıcaklıklara ulaşan ekipmanların soğutulması maksadıyla da araçlara ilave soğutma sistemleri entegre edilebiliyor ya da aracın mevcut soğutma sistemi, uygun şekilde modifiye edilebiliyor.

Nero Endüstri ürünleri hakkında detaylı bilgiye, aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
https://www.neroindustry.com/tr/product/arma-guc-sistemleri/

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.