Ana Sayfa Advertorial Numesys’ten Kablo Tasarım ve Entegrasyon Uygulamalarında Elektromanyetik Analiz Çözümleri

Numesys’ten Kablo Tasarım ve Entegrasyon Uygulamalarında Elektromanyetik Analiz Çözümleri

Platform ve sistemlerde kullanılacak kabloların tasarımı, seçimi, tedariği ve platforma entegrasyonu, başta otomotiv ve havacılık sektörü olmak üzere hemen tüm sektörlerde önemli bir mühendislik konusu olarak karşımıza çıkmaktadır.

Kablonun taşımakla yükümlü olduğu güç ve sinyallerin kaynaktan hedefe sorunsuz ve bozulmadan aktarılması gereksinimi, kablo tasarımı üzerine yapılan tüm mühendislik faaliyetlerinin temelini teşkil etmektedir. Kablo içerisinde kullanılan iletken hatların, izolasyon malzemelerinin ve ekranların seçimi ve yerleşimi, kablonun elektriksel davranışını doğrudan etkileyecektir.

Ansys® tarafından geliştirilen ve Numesys İleri Mühendislik A.Ş.nin yazılım portföyünde bulunan Ansys EMA3D Cable® yazılımında bulunan kablo/kablo demeti (cable/harness) yeteneği ile kullanıcılar kablo tasarımını, modellemesini ve analizini, kablo tasarımına uygun modelleme ortamında gerçekleştirebilmektedir.

Nihai kablaj tasarımının platformdaki davranışı her bir kablonun platformdaki yerleşimi ve kabloların birbirine göre yerleşimine bağlı olarak değişmektedir. Bu ortamda kablajın platform ile beraber modellenmesi önem arz etmektedir. Catia, Zuken vb. kablaj tasarım araçlarından kablajın, CAD tasarım araçlarından ise 3-boyutlu geometrilerin EMA3D Cable ortamına sorunsuz aktarımı mümkün olduğundan kablajın elektromanyetik performansının analizine hazır modeller oluşturulabilmektedir.

Yıldırım ve benzeri çevresel elektromanyetik etkilerden kaynaklanan problemlerin ve elektromanyetik girişim (EMI) problemlerinin çözümü, her bir bileşen için yapılması gerektiği kadar platform seviyesinde de önemli ve karmaşık bir gereksinim olarak karşımıza çıkacaktır. Özellikler hava, kara ve deniz platformları ve bunların içerisinde yer alan bileşen sayıları düşünüldüğünde, platform içerisindeki kablajın karmaşıklık seviyesi, geleneksel mühendislik yöntemleri ile başa çıkılması oldukça zor bir hal almaktadır. Devasa boyuta ve sayıya ulaşmış kablajın EMI açısından ele alınması söz konusu olduğunda, kablaj analizleri için özel geliştirilmiş bilgisayar tabanlı elektromanyetik analizlerin önemi ve gerekliliği tartışmasız hale gelecektir.

Platforma yerleştirilen kablo(lar), bağlı oldukları elektronik devre ve platformda bulunan diğer elektronik kart veya anten gibi bileşenler ile birlikte analize dâhil edilebilmektedir.

Platforma uygulanan, sistemdeki veya sistem dışarısındaki bir kaynaktan yayılan elektromanyetik etkinin kablajda oluşturacağı voltaj veya akımı hesaplanabilmekte ve kablolar arası kuplaj analizi gerçekleştirilebilmektedir.

Özetle, Ansys EMA3D Cable yazılımı ve diğer Ansys Electronics analiz araçları arasındaki dinamik bağlantı yetenekleri sayesinde;

– EMI/EMC

– Yıldırım

– Yüksek yoğunluklu yayılan alan (HIRF) analizlerini gerçekçi, hızlı ve kullanıcı-kolay bir şekilde gerçekleştirmek mümkün olacaktır.

Numesys olarak yukarıda bahsi geçen tüm uygulamaları gerçekleştirmek için gerekli donanım altyapısına ve bilgisayar destekli Ansys Electronics çözümlerine sahip bulunmaktayız (Ansys HFSS, Ansys EMA3D Cable). Ayrıca karmaşık kablaj-platform modellerini; kablaj analizleri için özelleşmiş hızlı çözücüler, yarı yaklaşık çözümler ve yüksek başarım araçları (HPC) kullanarak hassasiyetten feragat etmeden hızlı bir şekilde analiz edebiliyoruz.

Detaylar ve diğer hizmetlerimiz için linki ziyaret edebilirsiniz:

https://www.numesys.com.tr/elektromanyetik-alandaki-hizmetlerimiz/

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.