Ana Sayfa Arşiv OSTİM’de Yeni Bir Dönem. STM, OSTİM Teknoparkta Faaliyete Başlıyor

OSTİM’de Yeni Bir Dönem. STM, OSTİM Teknoparkta Faaliyete Başlıyor

Türkiye’nin önde gelen savunma sanayi firmalarından STM A.Ş., OSTİM Teknopark’ta 2500 m²’lik Alan Kiraladı.

Kiralamaya ilişkin sözleşme, 7 Mart’ta OSTİM’de düzenlenen törenle imzalandı.

OSTİM Teknopark Genel Müdürü Derya Çağlar törende, OSTİM Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesine ilişkin bilgi verdi.

Çağlar, şu ana kadar 14 firmayla sözleşme imzaladıklarını; STM’nin de katılmasının kendilerine ayrı bir güç ve mutluluk verdiğini söyledi.

OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ise OSTİM bölgesinin, savunma ve havacılık konusunda Ankara’nın en önemli ekosistemini oluşturduğunu belirtti.

“Daha da ileri gidersek, bizim bulunduğumuz OSTİM bölgesi, aslında Ankara’nın sanayileşmesinde okul gibi görev yapan bir niteliğe sahip çünkü bizim tarihimiz çok eski. Ankara’da hiç sanayinin bulunmadığı zamanlardan itibaren ilk kurulan ve ilk defa Ankara’yı sanayileşme yolculuğuna çıkaran bir bölge” diye konuşan Orhan Aydın şöyle devam etti:

“Biz çok önemli bir üretim merkezi olmakla birlikte çok ciddi bir tedarik merkeziyiz. Türkiye’deki savunma sanayimizin, ara sanayimizin yanı başımızda olması nedeniyle biz bütün sektöre hitap eden önemli bir tedarik merkeziyiz. Sadece savunma ve havacılıkta değil; birçok büyük müteahhitlik firmamızın da yine tedariklerini yaptığı ve işlerinin yapıldığı bir bölgedeyiz. Yani burası aslında, bir şehri baştan itibaren kurabilecek, kurgulayabilecek bir ekosisteme sahip. Tabii STM, mühendislik gücü yüksek bir kuruluşumuz. Bütün bu altyapımız sayın genel müdürümüz, emrinizde. Firmalarımız, üniversitelerimiz, araştırma kurumlarımız, ihtiyaç duyduğunuz her şey 100 metre, 200 metre yanınızda. Dolayısıyla buradaki ekosistemi kullanarak sizin çok büyük projeleri burada hayata geçireceğinize inancım sonsuz. Sizi burada sadece bir kiracı gibi görmeyeceğiz. Bizim için önemli bir çözüm ortağı olarak da sizleri bağrımıza basıyoruz.”

STM Genel Müdürü Murat İkinci de STM’nin, Türkiye’nin önde gelen savunma sanayi şirketlerinden biri olduğunu; sanayi, üniversite ve devlet iş birliğini gerçekten çok önemsediklerini ve bu konuda ciddi yatırımlar yaptıklarını söyledi.

“STM şu anda dünyanın en büyük 100 savunma şirketinden biri; ülkemizden de 4’üncü temsilci. Bu sıralamayı daha yukarıya çıkartabilmemiz için bizim sanayiyle iş birliklerine, üniversitelerle iş birliğine; devletle beraber milli teknoloji hamlesi içerisinde yerli çözümler oluşturmaya çok büyük gayretimiz var” diyen İkinci,

“Bu gayreti OSTİM Teknopark’ta, firmalarımızın desteğiyle, üniversitelerimizin desteğiyle çok daha üst seviyelere çıkaracağımıza inancım tamdır” diye konuştu.

Murat İkinci şöyle devam etti:

“Bu konuda bir sıkıntımız yok. Bizim niyetimiz, burada bütün sanayiyi, STM’nin sahip olduğu projelerin içerisine dahil ederek, sağlanacak katma değeri zemine yaymak. OSTİM denince benim aklıma gelen şeyi, ‘savunma sanayiinin kılcal damarları’ şeklinde adlandırabiliriz. Bu kılcal damarlara inmiş olan sanayi iş birlikteliğini inşallah üniversitemizin de desteğiyle, STM’nin de katkısıyla taçlandıracağız. Özellikle savunma alanındaki ihracatlarımızla bunu çok üst düzeye çıkaracağız.”

Konuşmaların ardından kira sözleşmesine STM Genel Müdürü Murat İkinci ve OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın imza koydu.

STM A.Ş.’nin OSTİM Teknopark’ta faaliyet gösterecek olmasının, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi ve OSTİM Teknopark’a önemli katkılar sağlayacağı değerlendiriliyor.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.