Ana Sayfa Haberler Otokar’ın HEMUS 2018 Hedefi: Balkanlarda Yeni İş Birlikleri Oluşturmak

Otokar’ın HEMUS 2018 Hedefi: Balkanlarda Yeni İş Birlikleri Oluşturmak

Otokar, Bulgaristan’ın Plovdiv şehrinde, 30 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilmekte olan Savunma, Anti-Terörizm ve Güvenlik Fuarı HEMUS 2018’e, katılıyor.

Otokar, 30 Mayıs’ta yayınladığı basın bülteniyle, bu yıl 13’üncü kez düzenlenen fuarda; ARMA 8×8’i sergilediğini duyurdu. Fuarda; 57 ülkeden firmalar, 4 NATO ajansı, Avrupa Savunma Ajansı (EDA) ve 32 ülkenin silahlanmadan sorumlu kurumları yer alıyor.

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, HEMUS 2018 ile ilgili olarak şu değerlendirmede bulundu: “Savunma sanayi alanında 30 yılı aşkın tecrübeye sahip milli bir şirket olarak, fikri mülkiyet hakları kendimize ait askeri araçlarımızla, dünyanın farklı bölgelerinde her geçen gün yeni ihracat başarılarına imza atıyoruz. Otokar olarak Bulgaristan Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçlarını karşılamayı ve bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda oluşabilecek iş birlikleri fırsatlarını değerlendirmek istiyoruz. Bu fuarda sergilediğimiz ARMA 8×8 aracının yanı sıra, 6×6 ve 4×4 aracımızın da ülkede potansiyel teşkil ettiğini görürken, geniş ürün gamına sahip olmanın avantajı ile Bulgaristan ekonomisine katkı sağlamak ve ülkede katma değer yaratmak amacı gütmekteyiz. HEMUS yeni iş birlikleri geliştirme anlamında bizim için iyi bir fırsat.”

Kazakistan’daki savunma sanayii fuarının ardından, Bulgaristan’da sergilenen ARMA 8×8; orta ve yüksek kalibre silah sistemi entegrasyon opsiyonlarına sahip. Barışı koruma ve insani yardım operasyonlarında hizmet veren ARMA 8×8’in amfibik opsiyonu da mevcut. ARMA 8×8; Zırhlı Personel Taşıyıcı, Zırhlı Muharebe Aracı, Havan Aracı, Alçak ve Orta İrtifa Hava Savunma Aracı, İstihkam Aracı, Zırhlı Kurtarıcı, Komuta Kontrol aracı gibi farklı görevlerde yer alabiliyor. Araç, 7,62 mm çapındaki makineli tüfeklerden, 105 mm çapındaki toplara kadar farklı silah ve kule sistemleri ile donatılabiliyor.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.