Ana Sayfa Haberler Pençe-Kartal Operasyonu’nda Komandolar Bölgeye Ulaştı

Pençe-Kartal Operasyonu’nda Komandolar Bölgeye Ulaştı

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, Irak’ın kuzeyindeki hedeflere yönelik olarak 14 Mayıs’ı 15 Mayıs’a bağlayan gece hava harekatı ile başlatılan Pençe-Kartal Operasyonu’nda kara birlikleri de bölgeye ulaştı.

Millî Savunma Bakanlığından (MSB) 17 Haziran’da yapılan açıklamada, “Halkımızın ve hudutlarımızın güvenliğini tehdit eden PKK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirmek maksadıyla; Hava Kuvvetleri, ateş destek vasıtaları, ATAK Helikopterleri, İHA ve SİHA’larla desteklenen Komandolarımız, hava hücum harekâtıyla bölgeye intikal etmişlerdir.” ifadeleri kullanıldı.

Operasyonu Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekât Merkezi’nden sevk ve idare etti.

MSB’nin açıklamasında, şu nokta özellikle vurgulandı: “Pençe-Kaplan Operasyonu; son zamanlarda karakol ve üs bölgelerimize artan taciz ve saldırı teşebbüsünde bulunan PKK ve diğer terörist unsurlara yönelik olarak uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarımız çerçevesinde icra edilmektedir.”

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.