Ana Sayfa Haberler Peru İçişleri Bakanlığı ve SpetsTechnoExport, An-178 Kargo Uçağı için El Sıkıştı

Peru İçişleri Bakanlığı ve SpetsTechnoExport, An-178 Kargo Uçağı için El Sıkıştı

MSI Dergisi’nin 187’nci sayısında yayımlanan haber, derginin İnternet sitesinde paylaşılmıştır:

 

Peru İçişleri Bakanlığı ve Ukroboronprom çatısı altında faaliyet gösteren SpetsTechnoExport, An-178 kargo uçağının satışı konusunda anlaştı. SpetsTechnoExport tarafından, 11 Kasım’da duyurulan anlaşma kapsamında, sayısı belirtilmeyen miktarda An-178 uçağının yanı sıra eğitim ve satış sonrası destek hizmetleri de verilecek. Peru Polis Teşkilatı tarafından kullanılacak olan uçak, teşkilat envanterindeki An-32B  uçaklarının yerini alacak.

SpetsTechnoExport, uluslararası rekabet şatları altında gerçekleştirilen bir ihalenin ardından, 2 farklı Avrupalı rakibini geride bırakarak anlaşma imzalamaya hak kazandı. Firma tarafından yapılan açıklamada, ihale sürecinde, kullanıcının, uçakların performansı ve teslimat süresi ile eğitim ve satış sonrası destek hizmetlerini göz önünde bulundurarak karar verdiği belirtildi.

Hazırlanmamış pistlerden de havalanabilen An-178, 825 kilometre/saat seyir süratine ulaşabiliyor. 5.500 kilometre menzile sahip uçağın azami seyir irtifası ise 12,2 kilometre. Perulu kullanıcı tarafından sipariş edilen konfigürasyon, 100 kişiye kadar personel veya 18 tona kadar yük taşıyabiliyor. Uçak ayrıca, yaralı tahliyesi ya da havadan atma operasyonlarında da kullanılabiliyor.

İlk uçuşunu 2015 yılında yapan An-178, Antonov tarafından, An-148 ve An-158 uçakları temel alınarak geliştirildi. An-178, şu ana kadar, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu pek çok ülkeye tanıtım amacıyla uçuşlar gerçekleştirdi.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.