Ana Sayfa Haberler Prof. Dr. İsmail Demir: HTRS, Hava Kuvvetleri Komutanlığına İlk Kez Teslim Edildi

Prof. Dr. İsmail Demir: HTRS, Hava Kuvvetleri Komutanlığına İlk Kez Teslim Edildi

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) koordinasyonunda, ASELSAN ev sahipliğinde, 6-7 Aralık’ta düzenlenen Radar Çalıştayı’nın üçüncüsüne Millî Savunma Bakanlığından, SSB’den, Türk Silahlı Kuvvetlerinden, ilgili firmalardan temsilciler katıldı. Prof. Dr. Demir konuşmasında, radar, haberleşme ve kayıt sistemini ASELSAN, yazılımını ise TÜBİTAK’ın geliştirdiği Hava Trafik Radar Sistemi’nin (HTRS), Hava Kuvvetleri Komutanlığına ilk kez teslim edildiğini açıkladı.

Askeri ve sivil havacılık amaçlı olarak geliştirilen yaklaşma radar sistemi olan HTRS, 2024 yılı sonuna kadar 11 havaalanında hizmete girecek ve yaklaşma kontrol hizmetleri bu sistemle gerçekleştirilecek.

Prof. Dr. Demir, 6 yıl içinde yeni milli radar ürünleri geliştirmekle birlikte mevcut ürünleri de güncelleyerek yeni alt sistemleri kullanmaya başladıklarına işaret ederek şunları kaydetti: “ÇAFRAD radarımızda belirli bir olgunluğa ulaştık, inşallah platformlarımızda kullanmaya başlayacağız. Erken İhbar Radar Sistemlerinin yerli ve milli imkânlarla geliştirilmesi kapsamında AESA teknolojisini kullanan Taşınabilir Erken İhbar Radar Sistemi ERALP’in Fabrika Kabul Testleri geçen ay başarıyla tamamlandı. “

Aktif Faz Dizili Burun Radarı TSK Envanterine Kazandırılacak

Alçak İrtifa Radar Sistemi ALP’in ilkinin kısa bir dönem içerisinde envantere alınmasını beklediklerini ifade eden Demir, sözlerine şöyle devam etti: “Başarılı şekilde sürdürülen projelerimiz sadece yerde konuşlu sistemlerle sınırlı değil. Hava platformlarında kullanılmak üzere geliştirilen Aktif Faz Dizili Burun Radarının Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine kazandırılması yönündeki çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. İnşallah Akıncı platformu ile başlayacak bu teslimat, F16 Modernizasyon Projesi ile devam edecek. Kullandığımız bir tabir var. Aslında harekât alanının özeti. Fark edilmeden fark etmek, vurulmadan vurmak. Aslında olayı noktalayan bu!”

Çalıştay kapsamında; millileşme, sürdürülebilirlik, rekabet edebilirlik ve ihracat hedefinin yakalanması, yenilikçi sistemlerin geliştirilmesi, kullanım sahasında sistem etkileşiminin planlanması, ürün-teknoloji geliştirme ekosistemlerinin senkronizasyonu ile ortak akıl oluşturulması, sorunlara çözüm bulunması ve daha iyi bir seviyeye ulaşılması hedefleyen çalışmalar yapıldı.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.