Ana Sayfa Haberler PULAT Aktif Koruma Sistemi, Atış Testlerini Geçti

PULAT Aktif Koruma Sistemi, Atış Testlerini Geçti

Alper ÇALIK / savunmahaber.com

Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, 4 Mart’ta, resmi twitter hesabından, PULAT Aktif Koruma Sistemi’nin atışlı test faaliyetlerinin başarı ile gerçekleştirildiğini duyurdu. Prof. Dr. Demir, mesajında, PULAT sistemlerinin, Zeytin Dalı Harekatı’nda görev yapan tanklara kısa sürede entegre edileceğini de belirtti.

Prof. Dr. Demir’in mesajında ayrıca şu ifade yer aldı: “Bu süreçte yoğun emek sarf eden ASELSAN ve TÜBİTAK SAGE çalışanlarımızı da tebrik ediyorum.”

ASELSAN’ın İnternet sitesinde, PULAT ile ilgili çeşitli bilgiler yer alıyor. PULAT, tehditleri sahip olduğu radar ile tespit ediyor ve fiziksel imha (hard-kill) yöntemi ile uygun mesafede etkisiz hale getiriyor. PULAT gerek yakın mesafeden atılan tanksavar roketlerine gerekse de uzak mesafeden atılan güdümlü tanksavar füzelerine karşı koruma sağlıyor. Ayrıca sistemin modülleri, platform üzerine dağınık olarak yerleştirildiği için aynı anda farklı tehditlere karşı da savunma kabiliyetine sahip.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.