Ana Sayfa Haberler RAST 2019, “Sürdürülebilir Gelişim Hedefleri İçin Uzay” Temasıyla Başladı

RAST 2019, “Sürdürülebilir Gelişim Hedefleri İçin Uzay” Temasıyla Başladı

Uzay Teknolojilerindeki Son Gelişmeler Konferansı 2019 (International Conference on Recent Advances in Space Technologies / RAST 2019), uluslararası katılımla İstanbul’da başladı.

Milli Savunma Üniversitesi Hezârfen Havacılık ve Uzay Teknolojileri Enstitüsü tarafından, 2003 yılından bu yana, iki yılda bir düzenlenen RAST, bu yıl 11-14 Haziran tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

RAST 2019, 11 Haziran’da, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ve tüm gün süren, Design & Testing of Nanosatellites (Nano Uyduların Tasarım ve Testi) konulu eğitimle başladı. Etkinliğin ikinci günü olan 12 Haziran’da ise Harbiye’deki, Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı’nda açılış seremonisi ve konuşmaları gerçekleştirildi.

Konferansın ana teması, Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Gelişim 2030 Hedefleri paralelinde, “Sürdürülebilir Gelişim Hedefleri İçin Uzay” olarak belirlendi.

RAST, IEEE ve AIAA gibi dünyanın önde gelen mühendislik kuruluşları tarafından da tanınıyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve MEF Üniversitesi de etkinliğe katkı yapanlar arasında bulunuyor. Etkinliğin sponsorları arasında ise Airbus, ALP Havacılık, Aselsan, HAVELSAN, Roketsan, STM, Thales, TEI ve TUSAŞ gibi önemli savunma ve havacılık şirketleri yer alıyor. RAST’ın, medya sponsorluğunu ise MSI Dergisi üstleniyor.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.