Ana Sayfa Haberler Rheinmetall’in Lynx KF41 Aracı, Avustralya’da Finale Kaldı

Rheinmetall’in Lynx KF41 Aracı, Avustralya’da Finale Kaldı

MSI Dergisi’nin 185’inci sayısında yayımlanan haber, derginin İnternet sitesinde paylaşılmıştır:

 

Rheinmetall, 17 Eylül’de, Avusturalya Kara Kuvvetleri için yürütülmekte olan ve 15 milyar Avusturalya doları değerindeki LAND 400 Programı’nın 3’üncü fazında, finale kalmayı başardığını duyurdu.

Kore Cumhuriyeti’nden Hanwha ile birlikte finale kalan Rheinmetall, program kapsamında, 3 adet Lynx KF41 aracı teslim edecek. Araçlar, Avusturalya’da çeşitli testlerden geçecek. Galip gelen araç ise kullanıcının envanterindeki M113 zırhlı personel taşıyıcıların yerini alacak. Seri üretim safhasında toplam 400 araç üretilecek ve üretimler, Avusturalya’da gerçekleştirilecek.

Lansmanı EUROSATORY 2018 fuarında yapılan, Lynx’in KF41 sürümü.

 

Rheinmetall, aynı zamanda, bu programın, 5 milyar Avusturalya doları değerindeki 2’nci fazının da ana yüklenicisi. Firma, 2’nci faz kapsamındaki ilk BOXER 8×8 aracını ise 24 Eylül’de düzenlenen bir törenle teslim etti. Proje kapsamında teslim edilecek toplam 211 aracın ilk 25’i, Almanya’da üretilecek. Geri kalanların imalatı ise Avusturalya’da gerçekleştirilecek.

Öte yandan Rheinmetall ve Raytheon, 27 Eylül’de, Amerikan Kara Kuvvetlerinin envanterindeki BRADLEY zırhlı muharebe araçlarının yerine geçecek yeni araçların tedarikini konu alan, Optionally Manned Fighting Vehicle (OMFV) programına yönelik olarak, bir ortak girişim şirketi kurduklarını açıkladı. Ortaklık, bu proje kapsamında, yine Rheinmetall’in Lynx KF41 aracını teklif etmeye hazırlanıyordu. Hatta Textron, ortaklık tarafından, araçların gövdesini ABD’deki üretecek olan firma olarak açıklanmıştı. Fakat Defense News dergisinin 4 Ekim’de yayınladığı habere göre, bu ortaklık, projeden diskalifiye edildi. Rheinmetall veya Raytheon tarafından, bu konuya ilişkin resmi bir açıklama ise henüz yayınlanmadı.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.