Roketsan’ın MRBS’21 gündeminde, METE Lazer Güdümlü Mini Füze Sistemi, ALKA Yönlendirilmiş Enerji Silah Sistemi’nin Ağ Yetenekli Silah (Network Enabled Weapon / NEW) sürümü ve kendi bünyesinde geliştirmekte olduğu Balistik Koruma Sistemleri ön plana çıktı.
Roketsan, mini İHA üzerine entegre edilen METE konfigürasyonunu, kara sınırı ihlallerinin sıklıkla yaşandığı ve asimetrik tehditlerin çok olduğu bölgelerde kullanılabilecek bir çözüm olarak sunuyor. Bu sistem, görsel yolla kontrolü mümkün olmayan engebeli arazilerdeki uzun sınır hatlarının ihlal edilmesi halinde, etkin bir silah sistemi olarak kullanılabiliyor.

ALKA ise NEW sürümü ile birlikte, aynı anda birden fazla enerji silahını, dronlar üzerindeki küçük bir nokta gibi tek bir hedef üzerine odaklayabilecek yeteneğe kavuştu. Roketsan Genel Müdür Yardımcısı B. Murat Kurtuluş, ALKA’nın NEW sürümünün sınır güvenliği faaliyetlerinde kullanımını şu şekilde özetledi: “Üzerine patlayıcı takılan ticari dronlar, en büyük tehditlerden biri haline gelmeye başladı. Görüntü işleme teknolojileri, ataletsel navigasyon sistemleri ve sürü kabiliyeti ile donatıldıkları takdirde, bu dronların RF karıştırıcılar gibi günümüzde popüler olan dronsavar yöntemleriyle durdurulmaları imkânsız hale gelecek. Konvansiyonel hava savunma sistemlerinin de etkisiz olacağı bu küçük hedeflere karşı ideal çözümün, ağ yeteneği kazandırılmış ve dağıtık mimarideki enerji silahları olduğunu değerlendiriyoruz.”

Roketsan, Balistik Koruma Sistemleri ürün ailesinden; RZP-10 Parçacık Kalkanı, RZB-20 Zırh Bloğu ve RKZ-7 Zırh Kafesi’ni, üs bölgelerinin korunmasına yönelik olarak sunuyor. Bunlardan, yaşam konteynerlerinin üzerine takılan RZP-10, özellikle havan topu saldırılarında konteynerlerin tavanını koruyor. RZB-20, ağır makineli tüfekler gibi kinetik enerjili tehditlere karşı koruma sağlarken, RKZ-7 ise omuzdan atılan roketleri bertaraf ediyor.

290 Toplam Görüntüleme, 1 Günlük Görüntüleme