Ana Sayfa Manşet SAHA EXPO’da Öne Çıkanlar

SAHA EXPO’da Öne Çıkanlar

AC Tasarım, SAHA EXPO’da, EMI/EMC koruması sağlayan kablo ekranlaması ürünlerini öne çıkardı. Firmanın yerli olarak ürettiği ve yurt dışı bağımlılığına son verdiği ürünler, ASELSAN başta olmak üzere Roketsan, Otokar, BMC, FNSS, TÜBİTAK SAGE ve Nurol Makina gibi çok sayıda ana yüklenici tarafından çeşitli projede kullanılıyor. Firma ayrıca; DIGI-KEY, WIREMASTERS ve TTI-RayQ gibi global distribütörlerde ürünleri yer alan, ilk ve tek Türk üretici ve marka olarak da dikkat çekiyor.
ASFAT, SAHA EXPO’ya geniş çaplı bir katılım gösterdi ve ASBOT KN-35 yeni nesil asayiş ve devriye botunun ölçekli modelini fuarda ilk kez sergiledi. 10,2 metre uzunluğa ve 3,2 metre genişliğe sahip ASBOT KN-35, 250 beygir gücündeki 2 adet motoru ile 40 knot sürat yapabiliyor. Jandarma Genel Komutanlığının ihtiyaçları gözetilerek göl, akarsu ve denizlerde çalışacak şekilde tasarlanan tekne, deniz durumu 4’e kadar görev yapabiliyor. Yüksek manevra kabiliyetiyle öne çıkan tekne, tam yol durumundayken, iskele ya da sancak tarafına tam dönüş yapabiliyor.
ASSAN Grup iştiraklerinden ASSAV, SAHA EXPO’da; uçak bombası, havan ve topçu mühimmatı, 57 mm ve 84 mm’lik geri tepmesiz toplar, 120 mm’lik havan topu ve 122 mm’lik topçu roketi gibi ürünlerini sergiledi. Assan Grup; bomba, bomba gövdesi ve havan mühimmatı üretimi konusunda; Ankara, Bolu ve Kırıkkale illerinde ilave bir yatırım yapıyor. Yatırım sonucunda, yıllık ilave 11 bin 200 bomba, 43 bin 770 bomba gövdesi ve 75 bin havan mühimmatı üretim kapasitesine ulaşılması hedefleniyor. Yatırımla 30’u nitelikli personel olmak üzere 288 ilave istihdam sağlanması öngörülüyor.
ATA Savunma’nın SAHA EXPO’da öne çıkardığı ürünlerden biri ASR keskin nişancı tüfeği oldu. Türkiye’nin ilk çok kalibreli keskin nişancı tüfeği olduğu ifade edilen ASR, namlu gibi çeşitli parçaları değiştirildikten sonra; 6,5 Creedmoor, .300 Winchester Magnum, .308 Winchester ve .338 Lapua Magnum olmak üzere 4 farklı fişek tipini ateşleyebiliyor. Silah üzerindeki bu değişiklikler, kullanıcı tarafından, sahada, 1 dakikanın altında bir sürede yapılabiliyor.
ATEŞÇİ, SAHA EXPO’da, dakikada 120 adet hafif silah mühimmatı üretebilen dolum makinesini öne çıkardı. Bu makine, kapsüllü kovanların içerisine barut doldurup, mermi çekirdekleriyle birleştirerek fişek üretiyor. Makine içindeki sistemlerin hareketi, servo motorlarla sağlanıyor. Firma, ürünün bu özelliği sayesinde, rakiplerine kıyasla daha hassas üretim yapabildiğine dikkat çekiyor. Yaklaşık 3 ton ağırlığındaki makine, 9 kW’lık elektrik gücü ve 6 barlık hava basıncıyla çalışıyor.
ATP Savunma, SAHA EXPO’da, konnektör ve adaptörlerini sergiledi. 2007 yılında kurulan firma; zırhlı araçlar ve silah sistemlerinde kullanılan dağıtım kutuları, kontrol kutuları, müşirler, gösterge panelleri, kapalı devre kablo demetleri ve manyetik algılayıcıların tasarım ve imalatını yapıyor.
BİAS Mühendislik, SAHA EXPO’da, test konusunda sunduğu hizmetleri tanıttı. Firma, 1997’den bu yana; savunma, havacılık, uzay ve otomotiv başta olmak üzere birçok sektörden sanayi kuruluşuna; test, ölçüm ve mühendislik hizmetleri sunuyor. Test ve ölçüm hizmetlerini, Gebze’de yer alan TOSB BİAS Otomotiv Test Merkezi’nde veriyor. Ankara OSTİM’de yer alan bin 800 metrekare kapalı alana sahip fabrikasında ise 5 eksen CNC, kaynak ve CMM tezgâhları gibi üretim altyapıları bulunuyor.
SAHA EXPO Sanal Fuarı, BİTES tarafından geliştirilen XperExpo uygulaması ile gerçekleştiriliyor. Sanal fuara katılan firmalar, XperExpo sayesinde ürün ve çözümlerini, hem 2 boyutlu hem de 3 boyutlu olarak sergileyebiliyor. Fuarın ziyaretçileri ise bu ürün ve çözümleri, sanal ortamda yakından inceleyebiliyor ve ürünlerin özellikleri hakkında uygulama üzerinden bilgi alabiliyor. Ayrıca firmalar, uygulama aracılığıyla toplantı talebinde bulanarak ikili iş (B2B) görüşmeleri gerçekleştirebiliyor.
BMC, SAHA EXPO’da, Yeni Nesil Zırhlı Muharebe Aracı ALTUĞ 8×8 ve İnsansız Zırhlı Kara Aracı AMAZON OTONOM’u sergiledi. ALTUĞ’un farklı sürümleri, 7,62 mm’den 120 mm’ye kadar çapa sahip ana silahlar ile donatılabiliyor ve 3 mürettebata ilave olarak 9 personel taşıyabiliyor. AMAZON OTONOM ise BMC’nin AMAZON aracının, otonom özelliklere sahip versiyonu. Araç, yapay zekâ tabanlı otonom sürüşü; 360 derece görüş sağlayan kameralar, lidar ve radar sistemleri, termal görüş ve gece görüş sistemleri gibi çok sayıda sensör sayesinde yapabiliyor.
Brensan, SAHA EXPO’da, Hafif Evrensel Şarj Cihazı (Light Universal Charger / LUC) ürününü öne çıkardı. Sahada, bataryaları şarj etmek için kullanılan LUC, personel tarafından kolayca taşınabilme ve sahadaki tüm enerji kaynaklarından beslenebilme özelliklerine sahip. NATO standardı arayüzlere sahip olan cihaz, kablolu adaptörlerle uygun voltaj aralığındaki tüm Li-Ion bataryaları şarj edebiliyor. Bu iş için tek bir cihazın kullanılması ise lojistik avantaj sağlıyor.
CDT Bilgi Teknolojileri, SAHA EXPO’da, temsilcisi olduğu Nano Dimension firmasının DragonFly LDM 3D katmanlı üretim makinasının kabiliyetlerini tanıttı. Firma ayrıca, bu makina ile üretilen elektronik parçaları sergiledi. Bu 3 boyutlu yazıcı ile baskı devre kartları (PCB’ler), antenler, kapasitörler ve algılayıcılar üretilebiliyor. DragonFly LDM 3D, dünya genelinde, aralarında NASA’nın da bulunduğu 50’den fazla kurumda kullanılıyor.
Standında ürün ve çözümlerini sergileyen CTech, SAHA EXPO’dan “Teşekkür Belgesi” ile döndü. Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı ve HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Celal Sami Tüfekci, belgeyi, CTech Genel Müdür Yardımcısı Dr. Nurşen Sarı’ya verdi. CTech, HAVELSAN tarafından yapılan denetlemelerde, son 3 yılda en az 2 kez A kategorisinde puan alarak bu belgeyi almaya hak kazandı.
Dorçe, SAHA EXPO’da, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı (sağda) ağırladı. Dorçe İş Geliştirme Müdürü Mehmet Selçuk Yücesoy (solda), Hakkâri ve Şırnak’ta, prefabrik modüler çelik yapı sistemleri kullanarak başarıyla tamamladıkları “Pilotkent Yaşam Alanı” gibi projeler konusunda Bayraktar’a bilgi verdi.
Yüksek hızda çalışan dişliler ve dişli kutuları konusunda mühendislik, tasarım ve üretim hizmetleri sunan Er Makina, SAHA EXPO’da, bu konudaki kabiliyetlerini anlattı. Firmanın standında, çeşitli platformlar için ürettiği dişli kutuları yer aldı.
EST Endüstri, SAHA EXPO’da, kaplama alanında sunduğu hizmetleri tanıttı. Firma, alüminyum, çelik ve pirinç gibi malzemelerden üretilen metal parçaların; yüzeylerinin temizliği, kimyasal proseslerle kaplanması, yaş boyalar ve cerakot ile boyanması, markalanması ve kuru film yağlayıcılar ile korunması konularında faaliyet gösteriyor.
Femsan, SAHA EXPO’da, oluksuz fırçasız motor ailesini sergiledi. Oluksuz fırçasız elektrik motorları, özellikle küçük hacim ve düşük ağırlığın ön planda olduğu; roket, füze ve insansız hava aracı gibi uygulamalarda öne çıkıyor. Bu tip motorların; kompakt yapı, küçük hacim, düşük ağırlık, yüksek verim, vuruntu momentinin olmaması, daha hassas kontrol, sessiz çalışma, dinamik tepkime, düşük EMI yayılımı gibi çeşitli avantajları bulunuyor.
FNSS, SAHA EXPO’da, alt yüklenicileriyle gerçekleştirdiği görüşmelere odaklandı. Alt sistemlerde yerlilik konusuna büyük önem veren FNSS; güç grubu, zırh çeliği, otomatik top sistemleri ve aktarma organları gibi kritik bileşenlerin yerlileştirilmesi konusunda çalışmalar yürütüyor. FNSS, bu bileşenleri paydaşlarıyla birlikte yerlileştiriliyor.
Gökser Ar-Ge, SAHA EXPO’da, mobil iklimlendirme cihazı geliştirme konusundaki kabiliyetlerini tanıttı ve Mobil Askeri İklimlendirme Sistemi’ni sergiledi. Firma, 1987 yılından beri, hem askeri hem de sivil uçaklara yönelik yer destek cihazları sağlıyor. Bu cihazlar; iklimlendirmenin yanı sıra güç ve yakıt aktarma gibi işlevleri yerine getiriyor. Gökser Ar-Ge’nin ürettiği yer destek cihazları, askeri alanda, F-16 başta olmak üzere savaş uçaklarında ve farklı modellerde helikopterlerde kullanılıyor. F-35 uçaklarıyla yapılan testlerini başarıyla tamamlayan cihazlar, bu uçakları kullanan ülkeler için de rafta hazır bir ürün olarak öne çıkıyor.
ICterra’nın SAHA EXPO’da öne çıkarttığı çözümleri arasında, Bal Küpü Sistemi de yer aldı. Firma bu sistemi, Savunma Sanayii Başkanlığının Teknoloji Kazanım Yükümlülüğü Projeleri kapsamında geliştirdi. Sistem, saldırganları kendi üzerine çekme özelliği olan tuzak sunucu işlevine sahip sensörlerden ve bu sensörlerden gelen bilgileri işleyen merkezi yönetim sistemi yazılımlarından oluşuyor.
Kale Ar-Ge, SAHA EXPO’da, KTJ-3200 turbojet motorunu sergiledi. Firma, Ağustos ayında gerçekleştirilen IDEF’21 fuarı sırasında Roketsan’la imzaladığı sözleşme kapsamında, KTJ-3200 motorunu, SOM ve ATMACA seyir füzelerine entegre edecek ve seri üretimini gerçekleştirecek.
KALEKALIP, SAHA EXPO’da, kalifikasyon testleri başarıyla tamamlanan 5,56×45 mm çapındaki KMG556 Hafif Makinalı Tüfek’i öne çıkardı. Firma, KMG556’yı, özel görev birliklerinin taktik ihtiyaçlarına yönelik olarak tasarladı ve manga seviyesindeki birimlerin düşman hedefleri üzerinde etkili baskı ateşi oluşturmasını sağlayacak bir silah olarak geliştirdi. Seri üretimine başlanan KMG556’nın, imzalanan sözleşmeler kapsamında yurt içindeki çeşitli kullanıcılara teslimatlarına, 2022’de başlanacak.
Leonardo, SAHA EXPO’da, hava platformlarına yönelik olarak geliştirdiği Miysis DIRCM yönlendirilmiş kızılötesi karşı tedbir sistemi ve OSPERY 30 çok amaçlı gözetleme radarı çözümlerini sergiledi. Bunlardan Miysis DIRCM, omuzdan atılan kızılötesi güdümlü uçaksavar füzelerine karşı kullanılıyor. Ürün, bu tip füzelerin üzerinde yer alan elektro-optik arayıcı başlığı, lazer sistemi ile kamaştırıyor. Aktif elektronik taramalı dizin (AESA) teknolojisiyle geliştirilen OSPREY 30 ise ölçeklenebilir olmasıyla öne çıkıyor. Her biri 120 derece görüş alanına sahip radar modüllerinden 3 tanesi bir araya getirilerek 360 derece kapsama sağlayan statik bir sistem geliştirilebiliyor ya da tek bir modül, dönen kaide üzerine takılarak hareketli bir çözüm üretilebiliyor.
Menatek, SAHA EXPO’da, tekerlekli ve paletli zırhlı araçlar için geliştirdiği çeşitli ürünlerini sergiledi. Bunlardan Askeri Tip İklim Sensörü, farklı atmosferik parametreleri ölçerek topladığı veriyi, üzerinde bulunduğu aracın atış kontrol bilgisayarına yönlendiriyor. Paletli veya tekerlekli araçlarda kullanılabilen Güç Aktarma Dişli Kutusu ise transmisyondan gelen gücü, aracın aktarma organlarında ihtiyaç duyulan yerlere aktarabiliyor.
Gözlük sektöründe 1994’ten bu yana faaliyet gösteren Mercan Optik, SAHA EXPO’da, taktik uygulamalar için geliştirdiği Ben.x Tactical Balistik Gözlük ailesini öne çıkardı. Darbeye karşı dayanıklı şekilde üretilen bu gözlükler, yüzü saran bombeli yapıları sayesinde, göze temas edebilecek parçacıklara karşı tam koruma sağlıyor. Ürünler ayrıca, hafiflikleri ve esneklikleriyle de kullanıcıya konfor sunuyor.
Teleskopik mast sistemleri konusunda farklı ihtiyaçlara cevap verebilen çözümler sunan MILMAST, SAHA EXPO’da, FTM serisinden 8 metrelik mast ile FOM serisinden 6 metrelik ve 2,2 metrelik İKA mastlarını sergiledi. MILMAST, FTM serisi mastları, 3 ila 15 metre yüksekliğe kadar çıkabilecek şekilde, karbon kompozit gövdeli olarak ve ağır yükler için tasarladı. FOM serisi mastlar ise özellikle tank kuleleri ya da insansız kara araçları (İKA) gibi faydalı yük açısından kısıtlı alana sahip; yüksekliği de belli bir sınırı aşmaması gereken platformlar için geliştirildi.
Ansys ürünleri ile Türk savunma ve havacılık sanayisine hizmet veren Numesys, SAHA EXPO’da, sektör firmalarının tasarım ve mühendislik kabiliyetlerini arttıracak çözümlerini tanıttı. Ansys ürünleri arasında; akışkanlar mekaniği, optik, elektromanyetik ve gömülü yazılım gibi birçok farklı disipline yönelik çözümler yer alıyor. Numesys, müşterilerine, Ansys’in daha etkili kullanımına yönelik danışmalık hizmeti de veriyor.
Havacılık standartlarına ve askeri standartlara uygun konektör, arkalık ve kontak gibi detay kablaj malzemelerini temin eden Powell Electronics’in müşteri portföyü içinde, hem ana yüklenici firmalar hem de kablaj imalatı konusunda çalışan alt yükleniciler bulunuyor. Firma, SAHA EXPO’da, mevcut ve potansiyel müşterileriyle bir araya gelme fırsatı buldu ve iş birlikleri konusunda görüşmeler gerçekleştirdi.
Çok geniş bir yelpazede hafif silahlar üreten Sarsılmaz, SAHA EXPO’da, 5,56×45 mm çapındaki piyade tüfekleri SAR 56 ve SAR 223P’nin farklı namlu uzunluğuna sahip sürümlerini sergiledi. Bu silahlardan, SAR 223 ürün ailesinin gaz pistonlu sürümü olan SAR 223P, zorlu koşullara dayanıklılığı ve az bakım gerektirmesiyle öne çıkıyor. Sarsılmaz, SAR 56’yı ise piyade tüfekleri alanında elde ettiği tüm birikimi, sahadaki personelden alınan geri beslemeyle harmanlayarak geliştirdi. Böylece ortaya, kullanıcı dostu ve ergonomik bir silah çıktı.
Birçok üyesi aynı zamanda SAHA İSTANBUL kümelenmesinin de bünyesinde yer alan Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği (SaSaD) de SAHA EXPO’da stant açtı.
Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği (SSI), fuarda, üyelerinin ihracat çalışmalarına katkı sağlayacak görüşmeler gerçekleştirdi.
STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz (sağda), SAHA EXPO’daki STM standını ziyaret eden Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar’a, MİLGEM maketi hediye etti. STM, Ukrayna Deniz Kuvvetleri için inşa edilmekte olan MİLGEM korvetleriyle ilgili projenin ana yükleniciliğini üstleniyor. Proje kapsamında İstanbul’da inşa edilmekte olan ilk gemi, Eylül ayında kızağa konmuştu.
Samsun Yurt Savunma (SYS), SAHA EXPO’da, CANiK M2 QCB ağır makinalı tüfeğin, kara harekâtları için önerdiği konfigürasyonunu ve bu silah için hazırladığı M2 Bakım Kiti’ni öne çıkardı. SYS’nin önerdiği konfigürasyonda, silahın yanı sıra yerli ve yabancı üreticiler tarafından geliştirilen; MTN 90 Makineli Tüfek Nişangâhı, PARS 635 Tak-Sök Termal Silah Dürbünü ve DLIRIL Çoklu Lazer İşaretleyici ve Aydınlatıcı gibi aksesuarlar bulunuyor. Bunlar, silah üzerine, Cadex SOLO arayüzü ile bağlanıyor. M2 Bakım Kiti ise bu silahın bakımlarını ve ayarlarını yapacak bir personelin ihtiyaç duyabileceği her türlü ekipmanı bünyesinde barındırıyor.
TARGET A.Ş. SAHA EXPO’ya, yeni girişimi TEOPS ile birlikte katıldı. “Elektro-Optik Çözüm Ortağınız” sloganı ile kurulan TEOPS’un hedefi, sektöre ürün sağlayan ana yükleniciler ve tedarikçilere tasarım, entegrasyon, üretim, bakım, kalibrasyon, yenileme ve tamir konularında destek sağlamak olacak. Ayrıca, ihracat ve son kullanıcının henüz karşılık bulmamış ihtiyaçlarına yenilikçi çözümler üretmek de firmanın misyonu kapsamında yer alıyor.
TEI, SAHA EXPO’da, Genel Maksat Helikopter Programı (GMHP) kapsamında, TUSAŞ tarafından üretilen T-70 helikopterlerine entegre edilmek üzere ürettiği T700-TEI-701D turboşaft motorunu sergiledi. Firma, fuardan kısa bir süre sonra, ürettiği 50. motorun, TUSAŞ tarafından yapılan kabul testlerini başarıyla tamamladığını duyurdu.
TRTEST, SAHA EXPO’da, test konusundaki hizmetlerini tanıttı. Firma, yerli test altyapı envanteri oluşturmak, Türkiye’de yapılamayan testlerin yurt içinde yapılabilirliğini sağlamak ve kamu malı test merkezlerinin işletimini üstlenmek gibi stratejik faaliyetler yürütüyor. TRTEST, bu faaliyetlerle başta savunma ve havacılık sanayisi olmak üzere tüm yerli üreticilerin ve kurumların test ihtiyacını karşılamayı, kamu adına bağımsız ve güvenilir test otoritesi olmayı amaçlıyor.
Uçuşa elverişlilik sertifikasyonu alanında faaliyet gösteren TR Uçuşa Uygunluk, SAHA EXPO’da, hava platformlarına ekipman sağlayan alt yüklenicilere hizmetlerini anlattı. TR Uçuşa Uygunluk, savunma ve havacılık sektöründe yer alan kuruluşlara; sertifikasyon kurallarına uyumlu ürün tasarlama ve üretme süreçleri konusunda danışmanlık sunuyor, iş ortaklığıyla çözümler geliştiriyor ve sunduğu kapsamlı eğitimlerle sürece dair yetkinlik geliştirme konusunda yardımcı oluyor.
TTAF Savunma, SAHA EXPO’da, kablo demetleri (harness / kablaj), elektromekanik kutular ve elektromekanik montaj gibi alanlarda sürdürdüğü çalışmalarını tanıttı. Firma, kablo demeti alanında; Baykar, FNSS, Nurol Makina, STM ve TUSAŞ tarafından yürütülen çeşitli projeler kapsamında hava ve kara araçlarına çözümler sağlıyor. Yeni İHA modelleri için de yakında üretime başlamaya hazırlanan TTAF Savunma, kablo demeti üretim çalışmalarına, havacılık motorlarını da ekledi. Firma, bu kapsamda, TEI için üretim yapmaya başladı.
Türksat, SAHA EXPO’da, SOTM (SATCOM on the Move / Hareket Hâlinde Uydu İletişimi) çözümlerinden PeycON Micron’u öne çıkardı. Ürün, çantası dâhil 16 kg’lık ağırlığı ile tek kişi tarafından rahatlıkla taşınabiliyor. Kurulum sonrasında, Ka-Bant üzerinden 6 Mbps yükleme (upload) ve 25 Mbps indirme (download) hızında internet bağlantısı sağlayan sistem, birkaç dakika içerisinde uyduya bağlanabiliyor.
Silah entegrasyonu kabiliyetlerini farklı ihtiyaçlara göre uyarlayabilen Unidef, SAHA EXPO’da, uzaktan kumanda edilebilir Silahlı Römork Sistemi (SRS) ve BOMBUS Silah Podu’nu sergiledi. SRS çözümü, Unidef’in, uzaktan kumandalı ve platform içerisine katlanabilir silahlı taret sistemi üzerinde şekillendirildi. Sistem, hızlı bir şekilde ihtiyaç olan yere konuşlandırılıp göreve hazır hale getirilebiliyor. SRS’nin silah kulesi, kapalı haldeyken tamamen römork içerisinde kalıyor ve çevresel dış etkenlerden ve olası saldırılardan korunuyor. BOMBUS Silah Podu ise fuarda, kontrol birimi (Stores Management System / SMS) ve kullanıcı arayüz ünitesi ile birlikte yer aldı.
SAHA EXPO’ya ilk kez katılan Unirobotics, Aktif Dengeleyicili Silah Mesneti’ni sergiledi. Firma, bu ürünü, deniz şartlarından gelen bozucu etkileri en aza indiren; operatör, silah ve platform arasındaki bütünleşik uyumu en üst seviyeye çıkaran, yarı robotik bir sistem olarak tasarlıyor. Firma ayrıca, tabancalara ve tüfeklere entegre edilerek onları “akıllı silah” (IoT silah) haline getiren çözümlerini de fuarda tanıttı. Bu çözümler ise silahlara, izlenebilme ve kullanım istatistiklerinin çıkartılabilmesi gibi kabiliyetler kazandırıyor. Böylece silahlar; iletişim kuran, istatiksel veri sunabilen ve hata düzeltebilen akıllı sistemlere evriliyor.
Yurt içindeki ve yurt dışındaki deniz platformlarına yönelik çözümler sunan YALTES, SAHA EXPO’da, iş birliklerine yönelik görüşmeler gerçekleştirdi. Suüstü platformlarına yönelik çözümleriyle çok iyi bilinen firma, 2016 yılından beri de denizaltılar için çözümler sunuyor. Bu kapsamda firma, iki farklı sınıftaki denizaltı için ürün geliştirme çalışmalarını başarıyla tamamladı.
Yonca-Onuk Tersanesi, SAHA EXPO’da, 12 metre uzunluğundaki MRTP 12’den, 54 metre uzunluğundaki MRTP 51’e kadar uzanan geniş bir yelpazedeki askeri suüstü platformlarını tanıttı. Firma, bu ürünlerden; 76 mm baş topu ve güdümlü mermiyle donatılabilen MRTP 51’in ölçekli modelini fuarda sergiledi. Firmanın ölçekli modelini sergilediği diğer ürünler ise 30 mm’ye kadar çapa sahip silah sistemleri taşıyabilen ve sırasıyla 36,8 metre ve 26,3 metre uzunluğa sahip MRTP 34 ve MRTP 24 / SOC oldu.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.