Ana Sayfa Manşet Samsun Yurt Savunma, Yılda 2.000 Adet CANİK M2 Ağır Makinalı Tüfek Üretmeyi Hedefliyor

Samsun Yurt Savunma, Yılda 2.000 Adet CANİK M2 Ağır Makinalı Tüfek Üretmeyi Hedefliyor

Samsun Yurt Savunma (SYS), kendisine ait CANİK markası altında geliştirdiği ve hızlı değiştirilebilir namlu (Quick Change Barrel / QCB) özelliğine sahip 12,7 mm çapındaki M2 ağır makinalı tüfeğini, ilk defa SAHA EXPO’da kullanıcıların beğenisine sunuyor. 2010’lu yılların başından beri ağır makinalı tüfekler üzerine çalışan ve Savunma Sanayii Başkalığı ile imzaladığı sözleşme kapsamında, 650 adet ağır makinalı tüfek üretecek olan SYS, ilk ağır makinalı tüfeğini, 2020 sonunda kalifiye etmeyi hedefliyor. Yıllık 1.000 adetlik bir kapasite ile üretime başlayacak olan firma, önümüzdeki yılın sonlarına doğru, üretimini 2.000 adede çıkartmayı planlıyor.

CANİK Resmi Aksesuar Programı kapsamındaki ürünlerin yer aldığı CANİK STORE.

SYS Genel Müdürü C. Utku Aral,  SYS’nin seri üretim kabiliyetleri konusunda şunları söyledi: “Türkiye’deki hafif silah üreticilerinde eşi benzeri bulunmayan, oldukça olgunlaşmış bir üretim altyapımız var. Bu sayede, geliştirme sürecini tamamladığımız ürünlerin seri üretim aşamasına, hızlı bir şekilde geçebiliyoruz. Hızlı ve yoğun bir şekilde üretim yaparken kalitemizden asla ödün vermiyoruz. Bunun en güzel örneğini, TP9 serisi tabancalarımızda görmek mümkün. Bu tabancalarda, patenti bize ait çok özel ve hassas bir tetik mekanizması bulunmasına rağmen, yılda 350.000 adet gibi pek çoklarının hayal dahi edemeyeceği üretim rakamlarını yakalamış durumdayız. Bu tabancalar ile ABD’de elde ettiğimiz başarıları düşündüğümüzde de tabancalarımızın kalitesini uzun uzun anlatmamıza gerek yok. Bunu başarabilmek için robotlu imalat gibi pek çok üretim teknolojisinden yararlanıyoruz. Ağır makinalı tüfeklerin üretimine başladığımız zaman da durum çok farklı olmayacak ve kısa sürede, her yıl binlerce adet üretim yapabilecek duruma geleceğiz.”

Firma ayrıca, CANİK STORE ve CANİK ACADEMY’yi de bu fuarda görücüye çıkardı. CANİK STORE’da, SYS’nin kendi tabancalarına yönelik olarak başlattığı CANİK Resmi Aksesuar Programı kapsamındaki aksesuarlar yer alıyor. CANİK ACADEMY ise SYS’nin, başta kurumlara verdiği eğitimler olmak üzere, kurumsal olarak sunduğu tüm eğitim faaliyetlerini yürüttüğü eğitim merkezi.

QCB özelliğine sahip CANİK M2 ağır makinalı tüfek.

SAHA EXPO 2020 Özel Dosyası’nın giriş haberine ulaşmak için: https://www.savunmahaber.com/202-saha-expo-2020-ozel-dosyasi/

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.