Ana Sayfa Haberler Savunma Sanayii Başkanlığı, OSTİM’deki İrtibat Ofisi ile Sanayinin Merkezinde Olacak

Savunma Sanayii Başkanlığı, OSTİM’deki İrtibat Ofisi ile Sanayinin Merkezinde Olacak

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ve OSTİM, 31 Ocak’ta, bir iş birliği protokolüne imza attı. OSTİM Organize Sanayi Bölge Başkanlığı binasındaki törene, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ve OSSA Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mithat Ertuğ’un yanı sıra çok sayıda davetli ve basın mensubu katıldı.

Aydın, burada yaptığı konuşmada, SSB’nin, OSTİM’deki firmalarla çok yakından ilişkiler kurduğunu ve bunu çok değerli bulduklarını kaydetti ve şunları ekledi: “Bölge olarak biz sadece savunma sanayi değil diğer alanlarda da yaptığımız kümelenme faaliyetleriyle savunma sanayimizin diğer başlıklarına dair her türlü konuda sizlerin emrinize amadeyiz. Ülkemizin savunmasında, 7/24 hizmetinizdeyiz. Aynı zamanda bu hizmetin etkin ve yerel hale getirilmesi anlamında, bölgemizde de bir SSB İrtibat Ofisi’nin olması bizim için çok kıymetli. Burayı, sanayicilerimizin çok kolay ulaşabildiği, erişebildiği ve sizinle buluşabildiği önemli bir aracı olarak düşünüyoruz.”

Prof. Dr. Demir ise “OSTİM ile yakın bir iş birliğimiz devam ediyor.” diyerek şunları ekledi: “Bunu da daha düzenli bir hale getireceğiz. Burada, irtibat ofisimizle beraber daha yakın bir çalışma ortamı oluşturulacak. OSTİM’de, bir sanayi bölgesi yapısının da ötesine geçmiş bir yapılanma var. OSTİM, üniversite, teknopark, sanayicilerimizi bir arada buluşturan etkin ve sinerji oluşturabilecek bir yapıya doğru gitti.

OSTİM’deki sanayi ekosisteminin kuvvetli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Demir, yerlileştirme faaliyetlerinin önemine de değindi. Prof. Dr. Demir, bu konuda OSTİM’in büyük katkıları olduğunu vurguladı. Türkiye’deki bütün sanayicilerine ve sanayi bölgelerine kapılarının açık olduğunu ifade eden Prof. Dr. Demir, OSTİM’deki çalışmaların bir model olması gerektiğini söyledi.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.