Ana Sayfa Manşet SECANT, Özgün Çözümleriyle Sektöre Yeni Bir Soluk Getiriyor

SECANT, Özgün Çözümleriyle Sektöre Yeni Bir Soluk Getiriyor

Savunma ve havacılık sektörleri, teknolojik anlamdaki öncü rolleri ile diğer sektörlerden farklı dinamikler içeriyor. Bu sektörlerde rekabet ve üstünlük sağlamak; yenilik, uyumluluk ve performans gibi konularda, en iyisi olmayı zorunlu kılıyor. Projelerin ve sistemlerin karmaşıklığının arttığı günümüzde, SECANT, son kullanıcılar ve ana yükleniciler için, işlerini emanet edebilecekleri yetkin bir çözüm ortağı olarak öne çıkıyor.

SECANT, NATO STANAG 4569 standardı ile tanımlanan ve NATO AEP 55 prosedüründe ayrıntılı olarak açıklanan tüm koruma seviyeleri için özgün balistik zırh ve mayın zırhı çözümleri sunan, özgün balistik çözüm ailesini, SMAS© (SECANT Modular Armour Systems) adı altında pazara sunuyor.

SECANT, savunma ve havacılık gibi teknoloji ve bilgi yoğun sektörler için, Ar-Ge’ye dayalı mühendislik hizmetleri ve katma değeri yüksek ürünler sunmak hedefiyle 2013 yılında, bir teknoloji firması olarak faaliyetlerine başladı. Firma, yoğun Ar-Ge çalışmaları ile teknoloji açısından kritik ürün ve hizmetler geliştirerek müşterilerine “Sistem-Alt Sistem Geliştirme, Ürün Geliştirme ve İmalat” hizmetleri sunuyor ve ilgili kuruluşlarla iş birliği içinde faaliyetlerini sürdürüyor.

SECANT’ın faaliyetleri;

  • Beka Sistemleri
  • Platform Geliştirme
  • İleri Kompozit Yapılar

olmak üzere, birbiriyle entegre üç temel alanı kapsıyor.

SECANT, takvimi oldukça sıkışık olan ve acil ihtiyaçlar kapsamında başlatılan MPG’nin M4K 8X8 Mayına Karşı Kısmi Korumalı Kurtarıcı Araç projesinde, aracın, üst seviye balistik ve mayın korumasına sahip kabinini, sıfırdan tasarladı.

SECANT,Beka Sistemleri konusunda, müşterilerine; en üst seviye, özgün balistik ve mayın/El Yapımı Patlayıcı (EYP) koruma çözümleri sunarken aynı zamanda, maliyet ve performansı optimize ederek önemli bir rekabet avantajı kazanmalarını sağlıyor. SECANT, hâlihazırda, NATO STANAG 4569 standardı ile tanımlanan ve NATO AEP 55 prosedüründe ayrıntılı olarak açıklanan tüm koruma seviyeleri için, özgün balistik ve mayın koruma çözümleri sunan, özgün balistik çözüm ailesini, SMAS© (SECANT Modular Armour Systems) adı altında pazara sunuyor. SMAS© balistik çözüm ailesi, metalik ve kompozit esaslı ilave zırhlar (add-on armour), parçacık kalkanı (spall liner) ve EYP zırhı çözümlerinden oluşuyor.

SECANT, ileri kompozit radom, reflektör yapıları ve füze/hassas ekipman taşıma sistemleri konusunda da uzmanlığa sahip.

SECANT, Askeri Kara Araçları ve Platformlarının Tasarımı ve Geliştirilmesi konusunda, son zamanlarda yaptığı çalışmalarla sektördeki konumunu sağlamlaştırdı. Müşterilerinin beklentileri doğrultusunda, askeri araç ve platformlara ilişkin tüm mühendislik, geliştirme ve entegrasyon süreçlerini etkin bir şekilde yürüterek anahtar teslim çözümler sunabilen firma, özellikle zırhlı kara platformlarının geliştirilmesi noktasında üstlendiği projeleri, başarıyla üretim hattına taşıyor. Bugün, SECANT tarafından geliştirilen askeri araç ve platformlar, envantere girmiş durumda ve bunlar, kullanıcısına başarıyla hizmet veriyor.

SECANT’ı rakiplerinden ayıran bir diğer özelliği de dahil olduğu projelerde, tasarım sürecinin en başından, seri üretim aşamasına kadar, ana yüklenicilerin yanında yer alıyor olması. Bu yaklaşımı sonuna kadar benimseyen firma, gerektiğinde araç tasarımına müdahale edebiliyor ya da projedeki diğer süreçler konusunda, tecrübesini ortaya koymaktan çekinmiyor.

SECANT, İleri Malzemeler ve Kompozit Yapılar konusunda, beka sistemleri ve askeri platformlarla bütünleşik, önemli bir uzmanlığa sahip. Bu alanda, özellikle ileri kompozit radom ve sonar dom yapıları, reflektörler ve füze/hassas ekipman taşıma sistemleri için çözümler geliştiriyor. İleri kompozitler alanında, kavramsal tasarımdan seri üretime kadar tüm süreçler, detaylı mühendislik hesaplamaları ve testleri de dâhil olmak üzere, SECANT tarafından büyük bir hassasiyetle yürütülüyor. Tüm süreçlerde yer alması ile rakiplerinden ayrışan firma, hem mühendislik hem de imalat noktasında tek noktadan çözüm sağlayıcı olarak öne çıkıyor.

SECANT tarafından geliştirilen mayın ve balistik korumalı 4×4 meskun mahal güvenlik aracı

Öte yandan SECANT, uzmanlık alanına giren zırh sistemleri, askeri platform tasarımı ve ileri kompozitler konularında, sektör profesyonellerine yönelik eğitim programları da düzenliyor. Dünya genelinde verilen ve çoğunluğu akademik yönüyle öne çıkan benzer eğitimlerden farklı olarak bu eğitimler, kapsamlı saha deneyimi ve bilgi birikimini de içeriyor. Şirket, eğitimlerin uluslararası boyutu için, TNO ile işbirliği yapıyor. 2018 yılından günümüze birçok kez gerçekleştirilen bu eğitimler, uluslararası arenada da büyük ilgi görüyor.

SECANT, kullanıcıları için eğitim programları da düzenliyor. Bu eğitimler, dünya genelinde, çoğunlukla akademik ağırlıklı örneklerden farklı olarak, yoğun saha bilgisini de içeriyor. Eğitimlerin uluslararası ayağında, TNO ile ortak çalışılıyor. Şimdiye kadar 5 kez gerçekleştirilen eğitimler, uluslararası alanda da büyük ilgi görüyor.

Bugüne kadar, 20’ye yakın platform ve sistem üzerinde çalışan firma; başta BMC, ASELSAN, MPG, Meteksan Savunma ve IAG dâhil olmak üzere, 15’in üzerinde ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluş ile 35’e yakın projeyi başarıyla tamamladı. Gelecek döneme yönelik hedeflerini, sunduğu ürün ve çözümleri global ölçeğe taşımak olarak belirleyen firma, bu tecrübe ve birikimle müşterilerinin zorlu problemlerini çözmeye hazır.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.