Ana Sayfa Manşet SEDEC Koordinatörü Hilal Ünal’ın SEDEC 2020 Mesajı: “Kısa Sürede, Doğru Kişiler ve Doğru İşler için; SEDEC”

SEDEC Koordinatörü Hilal Ünal’ın SEDEC 2020 Mesajı: “Kısa Sürede, Doğru Kişiler ve Doğru İşler için; SEDEC”

Hilal Ünal

SEDEC Koordinatörü

T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının (SSB) ve Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliğinin (SSI) desteği ile düzenlenen, savunma ve güvenlik konularını kapsayan SEDEC Fuar, Konferans ve B2B/B2G organizasyonunu, ikinci kez gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşamaktayız.

SEDEC Koordinatörü Hilal Ünal

SEDEC; Anayurt Güvenliği, Sınır Güvenliği ve İç Güvenlik Sistemleri konularında ulusal ve uluslararası tüm oyuncuları bir araya getiren, Türkiye’deki ilk ve tek organizasyondur. SEDEC, aynı zamanda; SSB, Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı gibi ihtiyaç makamlarını, üreticiler ile doğrudan bağlantıya geçiren, ana sanayi üreticilerinin KOBİ seviyesinde tedarik zinciri bağlantılarını en kısa sürede sağlayan, etkin bir platformdur. Etkinlik, önceden planlanan ikili iş görüşmeleri kapsamında, yabancı orijinal ekipman üreticilerini (OEM); birinci ve ikinci seviye tedarikçiler, Türk savunma ve güvenlik sanayisinin ana sanayi firmaları ve KOBİ’leri ile buluşturma hedefindedir. Bu etkinlik kapsamında; Türk savunma ve güvenlik sanayisinin yetenekleri ile başarıları, yabancı misafirlere tanıtılacaktır. Ayrıca, etkinlikte, anayurt güvenliği, sınır güvenliği ve iç güvenlik ile savunma sanayisinin tedarik zinciri konularında, workshoplar gerçekleştirilecektir.

İlkini, 2018 yılında, başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğimiz SEDEC, konusu ve formatı itibarıyla ülkemizde ilk kez düzenlenmiştir. 2018 yılında, 39 ülkeden, askeri ve güvenlik ekipmanlarının satın alınması ile ilgili karar vericiler ve son kullanıcılar, etkinliğe davet edilmiştir. Bu heyetler ve kişiler, Türk savunma ve güvenlik sanayisindeki üretici firmalar ile buluşturulmuştur. 3 gün süren etkinlik boyunca, sektörün önde gelen yerli ve yabancı konuşmacılarının yer aldığı konferanslar yapılmış; ikinci ve üçüncü gününde toplam 4.200 tane B2B/B2G görüşme gerçekleştirilmiştir.

Bu Yıla Özel Çevrimiçi Etkinlik Formatı

Dünyayı sarsan ve Türkiye’de de özellikle son zamanlarda vaka sayılarında görülen artış ile etkili olan COVID-19 pandemisi nedeniyle ve ihracatı arttırmaya destek amaçlı yapılan SEDEC’in yurtdışından ve yurtiçinden bir çok ziyaretçi ağırlayacak olmasından dolayı, gerek uluslararası gerekse yurtiçinden katılacak olan ziyaretçi ve paydaşlarımızın, destekçilerimizin ve katılımcılarımızın sağlığı düşünülerek, kamu sağlığına yönelik risklerin giderilmesine ilişkin yükümlülükler çerçevesinde, ilgili Kamu Kurum ve Kuruluşlar ile değerlendirerek, aynı tarihlerde ve aynı kapsamda sanal platformlar üzerinden çevrimiçi (online) olarak yapılmasına karar verilmiştir.

B2B/B2G toplantılar, sanal platformumuz üzerinden gerçekleştirilecektir. Açılış töreni de sanal olarak yapılacaktır.

SEDEC, ihracat odaklı bir etkinliktir. Bu doğrultuda, dost ve kardeş ülkelerin silahlı kuvvetlerinin ve güvenlik güçlerinin ihtiyaçlarını satın almadan sorumlu üst düzey bürokratlar ve yetkililer, etkinliğe katılacaktır. Alanına odaklanmış ve konunun tüm taraflarını bir araya getiren etkinlikler; çok daha etkili, verimli ve sonuç odaklı olmaktadır.

SEDEC 2018, ekibin yoğun emekleri sonucunda başarılı ile tamamlanmıştı.

Daha önce fiziksel olarak katılımlarını onaylayan, başta Pakistan, Endonezya, Kırgızistan, Lübnan, Romanya, Rusya ve Ukrayna yetkililerine, 25 ülkenin Büyükelçi ve Askeri Ataşelerine, Vakıf, Devlet ve sektörümüzün değerli firmalarına teşekkür ederiz. Fiziksel olarak katılımı onaylayan heyetler ile sanal ortamda B2B/B2G’ler gerçekleştirilecektir.

Sektörel Gelişim için En Uygun Ortam

Etkinlikler, doğru kurgulandığında ve planlandığında, sektörü geliştirmek için en uygun ortamlardır. Sanayinin 5-6 yılda alacağı yolu, doğru bir etkinlikle, bir yıla sığdırabiliyoruz. Çünkü teknoloji, sanayi, ihtiyaç makamı ve politika bir araya geldiğinde, sektör gelişimi hız kazanır. Burada ihtiyaç makamı olarak tanımlanan, yurt içindeki ve yurt dışındaki; emniyet güçleri, polis teşkilatları, jandarma kolluk kuvvetleri, sahil güvenlik, arama kurtarma kuruluşları, sınır ve göç örgütleri; kara, hava ve deniz kuvvetleri ile savunma sanayisi kuruluşlarıdır. Bu birimlere teknoloji üretecek olan üniversiteler, büyük firmalar, KOBİ’ler ve özellikle teknoparklardaki teknoloji şirketleri ise sanayi ve teknoloji ayağını oluşturmaktadır.

Bu çerçevede, SEDEC esnasında birebir toplantılar planlayarak kullanıcı ve alıcı ile teknoloji yaratanların ve üretenlerin, B2B/B2G toplantılar yapmalarını sağlayacağız. Özellikle pandemi döneminde, yurt dışındaki bu bağlantıları güçlendirmek ve sürdürmek çok önemlidir.

SEDEC, uluslararası arenada, güvenlik ve savunma sanayisinde önemli bir aktör olan Türk savunma ve güvenlik sektörünün, daha küresel bir bakış açısını yakalamasını ve iletişim ağlarının güçlenmesini sağlayacak. Bu sayede, hem yabancı sanayilerle hem de kendi sanayimiz içerisinde, ortaklıkların artacağını düşünüyoruz. Ortaklıkların artması, küresel farkındalığın artması ve Türkiye’nin, savunma ve güvenlik sanayisindeki yerinin daha da güçlenmesi demektir. SEDEC’in temasının, sınır ve anayurt güvenliği olması, günümüz koşullarında, genel küresel ihtiyacın karşılanmasına yöneliktir.

Teşekkürler…

Başta Türk savunma, havacılık ve güvenlik sanayimizin bugünlere gelmesine en büyük desteği veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, etkinliğin gerçekleştirilmesine destek veren, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığımıza, çalışmalarımıza vizyon katan Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliğimize, KOSGEB’imize ve Ankara’nın kalkınması için çaba sarf eden ev sahibimiz Ankara Ticaret Odamıza sonsuz teşekkürlerimizi sunmak isteriz.

Etkinliğe varlıkları ile değer veren ve etkinliğin ana oyuncuları olan; T.C. Millî Savunma Bakanlığımız, T.C. İçişleri Bakanlığımız, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarımız, Emniyet Genel Müdürlüğümüz, Sahil Güvenlik Komutanlığımız, Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezimiz (GAMER), AFAD’ımız, ASFAT’ımız ve ayrıca, kahraman sanayicilerimize çok teşekkür ederiz. Bize inanan ve yanımızda olan 36 ülkenin temsilcilerine ve uzak yollardan gelip katkı veren; satın alma heyetlerine de çok teşekkür ederiz.

Ayrıca, etkinliği sahiplenerek sponsor olan sınır ve şehir güvenlik sistemlerinde son derece başarılı projeler yürüten ASELSAN’a; geliştirdiği ANKA İHA’sı ile güvenliğimizi sağlayan ve havacılık konusunda bir numaramız olan TUSAŞ’a; teknoloji ve sanayiye destek veren SSTEK’e; uydularımızla bizi gökyüzüne taşıyan gururumuz Türksat’a; Türkiye’nin test altyapısının envanterini çıkararak, testlerin yurtiçinde yapılabilirliğini sağlayan, siber güvenlik ve savunma sanayinde ürün belgelendirme faaliyetlerine başlayan TRTEST’e savunma, havacılık ve güvenlik konusunda çok başarılı projeler yürüten STM’ye; hem savunma projeleri hem şehir güvenlik sistemleri ile öne çıkan HAVELSAN’a; yarattığı teknolojiler ile sektöre katma değer sağlayan BİTES’e; dünyanın sayılı şirketlerinden olan ve Türkiye’de iş hacmi yaratan, sınır güvenliğinde de ayrıca projeler yürüten değerli Airbus’a; Türkiye’nin devamlı yanında olan ve savunma, havacılık ve güvenlik konularında başarılı çalışmalar yürüten Leonardo’ya, teknolojik ürünleri ile gelişen Thermacool’a şükranlarımızı bir borç biliriz. Ankara’da, hem tasarım hem üretim konseptini bir araya getirerek 70 adet savunma ve havacılık sanayisi şirketini bünyesinde barındıran Teknopark Ankara’ya ve İvedik Organize Sanayi Bölgesine de ayrıca şükranlarımız sunmayı bir borç biliriz.

Ayrıca, sektör ve sanayiyi geliştirmek için son yıllarda yaptıkları başarılı çalışmalar ile biz sanayicilerin en büyük destekçilerinden biri olan SAHA İstanbul’a; savunma sektörünün köklü kurumu SaSaD’a; 50 ülkeye ihraç edilen silah sistemleri geliştiren ve üreten firmaları bünyesinde barındıran ve onları desteklemek amacı ile yeni projelere imza atan Konya Sanayi Odasına; sanayicilerin arkasında destek veren Mevlana Kalkınma Ajansına; Çukurova’nın değerli sanayicilerini bünyesinde barındıran ve ülkenin savunmasına katkı veren Adana Sanayi Odasına; Türk telekomünikasyon ve uydu sektörünün köklü kuruluşu TUYAD’a; endüstri konusunda basını bir araya getiren Endüstri Gazetecileri Derneğine; ayrıca etkinliğin Resmi Yayını ve Basın Sponsoru olan değerli MSI Dergisi’ne; Sayın Zafer Betoner, Değerli Haluk Bulucu ve yine sektöre katkılar vermiş olan Sayın Abdullah Raşit Gülhan ve Sinerjitürk Vakfı’na, Defence Turkey’e, C4 Dergisi’ne ve diğer değerli basın sponsorlarımıza, en içten teşekkürlerimizi sunarız. Güvenliğin siber boyutunda bizlere ışık tutan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanımız Sayın Dr. Ömer Fatih Sayan’a ve Kişisel Verilerin Korunması Platformu (KVKP) Başkanımız Sayın Prof. Dr. Faruk Bilir’e de ayrıca teşekkürlerimizi sunarız.

Ülkemize, dünyaya iyilikler getirmesi dileklerimiz ile başarılı bir organizasyona hep beraber imzamızı atıyoruz.

Hayırlı, uğurlu olsun.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.