Ana Sayfa Haberler SEDEC Talks, İlk Etkinliğini Başarıyla Tamamladı

SEDEC Talks, İlk Etkinliğini Başarıyla Tamamladı

SEDEC Talks’un, 18 Mayıs’ta gerçekleştirdiği ilk çevrim içi video konferansına konuk olan; teknolojisi yüksek kritik sektörlerinin, yerli ve yabancı üst düzey temsilcileri, bu sektörlerin, COVID-19 salgını sonrasındaki beklentilerini ortaya koydu. Etkinlikte konuşan; Türksat, Airbus, SpaceX, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Leonardo ve AQST’nin genel müdür ve genel müdür yardımcısı seviyesindeki yöneticileri, salgın sonrası için olumlu bir gelecek tablosu çizdi.

Açılış konuşmasını Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) Sanayileşme Daire Başkanı Murat Çizgel’in yaptığı etkinliğin moderatörlüğünü, Türksat Genel Müdürü Cenk Şen üstlendi.

Etkinliğin başında konuşan SEDEC Koordinatörü Hilal Ünal Türkan, “Çok hızlı değişimlerin olduğu, eşi benzeri görülmemiş zamanlardan geçiyoruz. Bu dönemlerde, güvenlik ve güvenlik ile ilişkili sektörler, ülkelerinin güvenliğini sağlamak için aktivitelerine devam etmek zorundalar.” dedi.

SSB Sanayileşme Daire Başkanı Murat Çizgel, açılış konuşmasında; Türk savunma ve havacılık sanayisinin gelişimini özetleyerek ve SSB’nin uluslararası iş birliğine getirdiği yaklaşımı anlatarak, konferansta konuşulacak konulara, Türkiye açısından bir giriş yaptı.

Türksat Genel Müdürü Cenk Şen, katılımcılara sorular yöneltmeden önce kısa bir değerlendirmede bulundu. Şen, “Savunma ve güvenlik ortamı son yıllarda büyük ölçüde değişti ve şu ana kadar yaşanan teknolojik gelişmelerin sonucunda, siber uzay ve siber güvenlik kavramları da harekât ortamına eklendi.” dedi. Konferansın katılımcıları, Şen’in yönelttiği sorularla; salgının faaliyetlerine olan etkilerini, son dönemde üzerinde çalıştıkları konuları ve gelecek planlarını anlattılar.

Airbus Uzay Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Jean-Marc Nasr, Türksat 5A uydusu ile ilgili bir gecikme beklemediklerini ifade etti.

SpaceX Ticari Satış Başkan Yardımcısı Tom Ochinero, roketlerinin yeniden kullanımı hakkında bilgi verdi ve Starlink projesi ile ilgili güncel durumu özetledi.

TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, 1 Haziran’da, tam kapasite ile çalışmaya başlamayı hedeflediklerini açıkladı.

Leonardo Türkiye ve Merkez Asya Uluslararası Pazarlama ve Strateji Başkan Yardımcısı Camillo Pirozzi, salgınla beraber, Leonardo genelinde bir dijital dönüşüm süreci başlattıklarını belirtti.

AQST CEO’su Gurvinder Chohan, RF ve optik faydalı yükleri olan hibrit uydular, kuantum şifreleme ve yapay zekâ gibi teknolojiler üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Türksat’ın İletişim Sponsoru, MSI Dergisi’nin ise Resmi Yayın ve Basın Sponsoru olduğu etkinlik, Thermacool tarafından da desteklendi. BİTES’in geliştirdiği XperMeet video konferans yazılımı üzerinden gerçekleştirilen etkinlik, SEDEC’in YouTube hesabının yanı sıra, Türksat Kablo TV’den ve 118 ülkeye yayın yapan Türksat uydu kanalları üzerinden de canlı olarak yayınlandı.

SEDEC Talks Hakkında

SEDEC Talks, COVID-19 salgını ile birlikte eski alışkanlıkların yıkıldığı süreçte; düzenli olarak gerçekleştireceği çevrim içi etkinliklerle teknoloji kritik sektörlere, tanıtım ve iş geliştirme konusunda yenilikçi imkânlar sunuyor. COVID-19 nedeniyle ertelenen ya da iptal edilen etkinlik ve fuarların eksikliğini hissettirmemeyi hedefleyen SEDEC Talks; karar alıcıları, ana yüklenicileri ve KOBİ’leri bir araya getirerek, sektörün sorunlarını ve gelecek hedeflerini ele alıyor.

Bu bakış açısı ile hem Türkiye’deki önemli oyuncuların hem de dünyada, Türkiye ile yakın ilişkileri bulunan firmaların önde gelen temsilcileri ile sektörel konuları masaya yatıran SEDEC Talks, SEDEC’in ana temasına sadık kalan bir uzantısı şeklinde kurgulandı. SEDEC ise anayurt güvenliği, sınır güvenliği, iç güvenlik ve savunma sistemleri konularını tek çatı altında işleyen ilk ve tek etkinlik olarak 2018 yılında başarıyla gerçekleştirilmişti.

Detaylı bilgi için: https://sedectalks.com/

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.