Ana Sayfa Haberler Sektörü, Pakistan, Bangladeş ve Afganistan’da, 10 yılda 5 Milyar Dolarlık Bir Potansiyel Bekliyor

Sektörü, Pakistan, Bangladeş ve Afganistan’da, 10 yılda 5 Milyar Dolarlık Bir Potansiyel Bekliyor

Bu yıl 6’ncısı düzenlenecek Defence Port Turkey fuarı ile ilgili basın toplantısı, 17 Eylül’de, çevrim içi etkinlik olarak gerçekleşti. Fuar ile ilgili son durumu, fuarı düzenleyen Capital Exhibition Başkanı Hakan Kurt, basın mensupları ile paylaştı.

Önceki yıllarda Türkiye, Katar ve Pakistan’da düzenlenen fuar, bu yıl “Defence Port Turkey South Asia” adı ile 26-28 Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Fuar, COVID-19 pandemisi nedeni ile sanal fuar formatında yapılacak.

Kurt, pandemi öncesinde, fuarı, Bangladeş’te düzenlemeyi planladıklarını; etkinlik sanal fuar formatına dönüşünce, kapsama, Pakistan ve Afganistan’ı da kattıklarını belirtti. Pakistan özelinde, şunları da ekledi: “Pakistan’ı dâhil etmemizin nedeni, geçen yıl Ekim ayında orada başarılı bir fuar geçirmiş olmamız. 102 resmi heyet ağırlamıştık Pakistan’da. Bu yıl fuarı sanal gerçekleştirmenin bir avantajı olarak ülke bazlı değil bölge bazlı bir fuar kurguladık.”

Üç gün sürecek fuarda, iki alt etkinlik olacak. Bunlardan birincisi, webinarlar olacak. Etkinliğin birer günü kara, deniz ve hava kuvvetlerine ayrılacak ve Pakistan, Bangladeş ve Afganistan’ın silahlı kuvvetleri ve savunma sektörü temsilcileri, her gün, ilgili kuvvete dair ülkelerindeki faaliyetleri ve stratejileri anlatacak.

İkinci alt etkinlik ise B2B ve B2G görüşmeler olacak. Fuara; Pakistan’dan 40’ı aşkın; Bangaldeş’ten 30’u aşkın ve Afganistan’dan da 15’i aşkın heyetin katılması planlanıyor. Katılımcı firmalar, bu heyetlerle toplantılar yapabilecek.

Görüşmeler, Capital Exhibition tarafından geliştirilen video konferans programı üzerinden gerçekleştirilecek. Bulut üzerinden kullanılan bu program, katılımcıların, bir linki tıklayarak görüşme yapabilmelerine imkân sağlıyor.

Kurt, fuarın yüksek bir potansiyelini olduğunu da vurguladı: “Bu üç pazar da Türkiye için çok sıcak savunma sanayisi pazarları. Çeşitli iş birliği imkânları var. Pakistan, sanayide güçlü bir ülke. Bangladeş de sanayileşme çalışmalarına başladı. İş birliği fırsatlarını konuşuyor olmamız gerekir. Bu üç ülkede önümüzdeki 10 yılda 5 milyar dolarlık savunma sanayisi ihracatı hedefi var.”

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.