Ana Sayfa Manşet Sonitus Mühendislik, SAHA EXPO’dan Gösterim Talepleriyle Dönüyor

Sonitus Mühendislik, SAHA EXPO’dan Gösterim Talepleriyle Dönüyor

Standında; Hava Aracı Transfer Sistemi (HATS), Narval 1006 ve Monsis başta olmak üzere özgün çözümlerini sergileyen Sonitus Mühendislik, yaptığı temaslarda, bu çözümleri için çok sayıda gösterim (demo) talebi aldı.

Bu çözümlerden, düz yürüyüş ve çekme noktasının etrafında 360 derece dönme kabiliyetine sahip olan HATS, hava araçlarının iniş alanlarındaki transfer hizmetleri için özel olarak tasarlandı. Sistem; uçuş güvertesi, gemi hangar alanı ve karada da apronun sınırları içinde yer alan helikopter veya uçaklara dar alanlarda manevra kabiliyeti sağlıyor.

Uzun vadeli veri toplamak için geliştirilen otonom bir sualtı aracı olan Narval 1006, okyanuslardan sığ sulara kadar farklı derinliklerde görev yapabiliyor ve geniş alanları tarayabiliyor.

Monsis ise yükleme şartları veya çevresel etkiler altında oluşan yapısal davranışları gerçek zamanlı olarak gösteren bir izleme-takip sistemi.

Sonitus Mühendislik Genel Müdürü Ufuk Küten, bu ürünlerin gördüğü ilgiyle ilgili şunları söyledi: “Ar-Ge, tasarım ve üretim proseslerinin tamamını üstlenerek, anahtar teslim çözümler üretiyor olmamız, bizi diğer mühendislik firmalarından farklı kılarak fuarda dikkat çekmemizi sağladı. Narval 1006 ve HATS’ın Ür-Ge faaliyetleri konusunda savunma sanayisi sektörünün önde gelen firmaları ile iş birliği hususunda detaylı görüşmeler yaptık. HATS, savunma sanayisi için üretilen bir ürün olmasına rağmen sivil havacılık sektörü tarafından da yoğun ilgi gördü. Bu doğrultuda, ürünle ilgili demo çalışması taleplerini oluşturmaya başladık.”

Narval 1006 otonom sualtı aracı

187 Firma, 17 Heyet

Sonitus Mühendislik, fuar boyunca toplam 187 firma ile görüşme yaptı. Bunlardan 33 tanesi yurt dışı firmalardı. 92 tanesi ise Sonitus Mühendislik’in ilk defa temas kurduğu firmalar oldu.

Sonitus Mühendislik ayrıca, 10 tanesi yurt dışından gelen, toplam 17 heyetle görüştü. Bunlar arasında; Almanya, Endonezya, Fas, Hindistan ve Kore Cumhuriyeti’nden gelen heyetler de yer aldı.

Küten, fuar katılımlarıyla ilgili değerlendirmelerini ise şu sözlerle aktardı: “Dünya genelinde ülkelerin güvenlik ihtiyaçları giderek artarken uyguladıkları stratejilerin çeşitliliği de dikkate değer şekilde artıyor. Bir yandan savunma sektörünün imkân ve kabiliyetleri gelişirken diğer yandan da birlikte çalışabilirlik kavramının değer kazandığını görüyoruz.

Bu fuarda, geliştirdiğimiz ürünlerin yurt dışındaki talep ve ihtiyaçları karşılayabilecek teknik donanıma sahip olduğunu net şekilde de görmüş olduk.

Hedefimiz, sahip olduğumuz ürünler ve kabiliyetlerle ihracat pastasından çok daha fazla pay alabilmek. Bu yöndeki faaliyetlerimize, özellikle 2023 yılından itibaren hız vererek; Türk mühendisliğinin kabiliyetlerini sınır dışına çıkarmayı planlıyoruz.”

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.