Ana Sayfa Haberler Savunma Sanayii Başkanlığında 15 Temmuz Anma Programı Düzenlendi

Savunma Sanayii Başkanlığında 15 Temmuz Anma Programı Düzenlendi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Savunma Sanayii Başkanlığında (SSB) bir anma programı gerçekleştirildi. Etkinlikte, “Türkiye Geçilmez” teması kapsamında hazırlanan video gösterimi gerçekleştirildi ve 15 Temmuz 2016’da yaşananlar, konuşmalarla anıldı. Programa Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Ankara Vali Yardımcısı Ediz Sürücü ve SSB çalışanları katıldı.

Prof. Dr. Demir, programda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bugünün Türkiye’sinde, yarına daha umutla bakabilmemiz için şimdi çok çalışmalı ve Türkiye’yi ‘Küresel Güç Türkiye’ hedeflerine ulaştırmalıyız. Savunma sanayii alanında dünyanın önde gelen ekonomilerinden biri haline gelen Türkiye’yi projelerimizle, yatırımlarımızla, sürekli gelişen, milli ve yerli sistemlerle donatmalıyız. Savunma sanayiinde ‘Tam Bağımsız Türkiye’ hedefimiz için bugün daha çok çalışmalıyız. İç ve dış mihraklara karşı içinde bulunduğumuz bu mücadelede bıkmadan, usanmadan, kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.”

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise o gece yaşananları anlattığı, dokuz dile çevrilen “Gazi Meclis’te O Gece” isimli kitabından alıntılarla, 5 yıl önce yaşananlara dair çeşitli anekdot ve anıları paylaştı.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.