ASELSAN tarafından “Geleceği Bugün Tasarlayalım” temasıyla düzenlenen Kara ve Silah Sistemleri Çalıştayı, 3 Kasım’da, Ankara’da gerçekleştirildi. Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’in de bir konuşma yaptığı çalıştaya, Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), ASELSAN ve sektör firmalarından temsilciler katıldı.
Prof. Dr. Demir, çalıştaydaki konuşmasında şunları söyledi: “SSB olarak ihtiyaç makamlarımızın hali hazırdaki ihtiyaçlarının yanı sıra, geleceğin muharebe ortamlarına hazır hale gelebilmesi için çalışmalarımıza uzun zamandır devam ediyoruz. Başkanlık olarak, ihtiyacın belirlenmesi sürecindeki desteklerimiz ve katkılarımız yanında, ihtiyacın başkanlığımıza bildirilmesinden itibaren iç süreçlerimizin kısaltılması ve ürünün en kısa sürede ihtiyaç sahibi makam envanterine girmesi için tüm paydaşlarımızın desteğini arkamızda hissederek çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Yürüttüğümüz projelerde dikkat ettiğimiz hususlardan birisi de bizzat harekât sahasında bulunmuş ve bulunan kullanıcıdan geri bildirim almak suretiyle sürekli gelişimin sağlanması ve ürünün mevcut teknoloji kısıtları çerçevesinde envanterden çıkana kadar ihtiyacı karşılayacak şekilde tasarlanması konusunda gösterdiğimiz gayret ve hassasiyettir.”
Prof. Dr. Demir, sözlerini şöyle noktaladı: “Geleceğin muharebe ortamında hangi yeteneklere ihtiyaç duyacağımız ve bu yetenekleri muharebe sahasında oyun değiştirici olacak hangi silah sistemleriyle elde edeceğimizi bugünden tasarlıyor, böylece ihtiyaçların ileri teknoloji, yüksek kalite ve zamanında karşılanması konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”