Ana Sayfa Haberler Türkiye ve Nijerya Arasında Savunma Sanayisi Alanında İş Birliği

Türkiye ve Nijerya Arasında Savunma Sanayisi Alanında İş Birliği

Türkiye ve Nijerya arasında, savunma sanayisi alanında iş birliği anlaşması imzalandı. İmzalar, Afrika gezisi kapsamında Nijerya’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari’nin katılımı ile 20 Ekim’de düzenlenen bir törende atıldı. İmzaları atanlar, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ve Nijerya Dışişleri Bakanı Geoffrey Onyeama oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dost ve kardeş ülke Nijerya’daki gelişmeleri de yakından takip ettiklerini vurgulayarak, “Terör örgütleri, silahlı çeteler ve deniz haydutlarıyla eşzamanlı mücadele yürüten Nijerya ile askerî, savunma ve güvenlik konularındaki iş birliğimizi güçlendiriyoruz. Bu vesileyle, terör hadiselerinde hayatını kaybeden Nijeryalı kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Nijerya halkına sabırlar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

İki ülke arasında 8 yeni anlaşma ve mutabakat zaptı imzalandığını belirten Nijerya Cumhurbaşkanı Buhari ise “Enerji, savunma sanayisi, madencilik ve hidrokarbon alanlarında anlaşmalar imzaladık. Bu anlaşmaların en kısa zamanda uygulamaya geçmesini umuyoruz.” dedi.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.