Ana Sayfa Haberler Hava Kuvvetleri F-16’larının Yapısal İyileştirmesi Devam Ediyor

Hava Kuvvetleri F-16’larının Yapısal İyileştirmesi Devam Ediyor

Alper ÇALIK / a.calik@savunmahaber.com

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, 31 Ocak’ta, sosyal medya hesaplarından, Hava Kuvvetleri Komutanlığı (Hv.K.K.lığı) envanterindeki F-16 Blok 30 uçaklarının yapısal iyileştirmelerinin devam ettiğini açıkladı.

F-16 Yapısal İyileştirme Projesi ile Hv.K.K.lığının ana vurucu unsuru olan F-16 uçaklarının yapısal ömrünün, 8.000 saatten 12.000 saate çıkarılması hedefleniyor. Proje kapsamında, 35 adet F-16 Blok-30 uçağının yapısal olarak iyileştirilmesi planlanıyor. Projede, uçak başına 1.200 ila 1.500 adet yapısal parçanın yenilemesi ve revizyonu yapılıyor. Ayrıca uçakların gerekli görülen yerlerinde tamir ve değişim yapılıyor ve gövde güçlendirme uygulamaları gerçekleştiriliyor.

TUSAŞ tarafından yürütülen proje kapsamında, yapısal iyileştirmesi tamamlanan ilk uçak, 2020 yılı Temmuz ayı içerisinde Hv.K.K.lığına teslim edilmişti.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.