Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) arasında, 10 Ocak’ta insan kaynağı, Ar-Ge ve eğitim alanlarında iş birliğine yönelik protokol imzalandı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir tarafından üniversite-sanayi iş birliği kapsamında imzalanan protokol ile altyapıların ortak kullanımı, Ar-Ge, burs, kariyer ve staj imkanları ile tanıtım ve hizmet içi faaliyetlerin artırılması sağlanacak.
Yükseköğretim Kurulunda gerçekleştirilen protokol imza törenine Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Savunma Sanayii Başkan Yardımcıları; Serdar Demirel, Mustafa Murat Şeker, Dr. Celal Sami Tüfekçi, Prof. Dr. Faruk Yiğit ve Harun Çelik; Savunma Sanayii Akademi Başkanı Prof. Dr. Oral Cenk Aktaş, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif Nacar, YÖK üyeleri, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ve birçok kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

İmzalanan protokolle öncelikle altyapının ortak kullanımı, Ar-Ge, öğrencilere eğitim bursu sağlanması, kariyer, staj ve iş yeri eğitimi imkanlarının arttırılması, tanıtım faaliyetleri, hizmet içi eğitim ve yayın konularında iş birliği yapılması sağlanacak. Bursiyer öğrenciler için savunma sanayisi alanında kariyer, staj ve işyeri eğitimi imkanlarının arttırılması da desteklenecek. Altyapının ortak kullanımını sağlanması çerçevesinde laboratuvarların araştırmacılarca birlikte kullanımı, yeni projelerin geliştirilmesi, üniversitelerde özel amaçlı bölümler açılması ve veri tabanlarının ortak kullanımı hedefleniyor. Ayrıca, protokole göre; YÖK, savunma sanayisi alanındaki personelin lisansüstü eğitimlerini de destekleyecek.
Protokol kapsamında; Ar-Ge ve Ür-Ge’ye dayalı eğitim verilmesi, araştırmalar yapılması; ihtisas gruplarının oluşmasını ve güçlenmesini temin edecek programlar oluşturulması ve üniversite-sanayi iş birliği modellerinin güçlendirilmesi sağlanacak.