Ana Sayfa Haberler STM ve GÜRBAĞ, İleri Teknolojiler için El Sıkıştı

STM ve GÜRBAĞ, İleri Teknolojiler için El Sıkıştı

STM ve GÜRBAĞ, 2 farklı ileri teknoloji alanında iş birliği yapmak üzere bir anlaşma imzaladı. Ankara’da düzenlenen törende, sözleşmeye STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz ve GÜRBAĞ Yönetim Kurulu Başkanı Halil Bağıban imza attı. STM, gelişmeyi 2 Şubat’ta duyurdu.

Firmalar anlaşma kapsamında; “Hidrojen Enerji ve Tahrik Çözümleri” ile “Stabilize Pan-Tilt ve Lazer Haberleşme Çözümleri” konularında Ar-Ge çalışmaları yürüterek ürünler geliştirecek ve geliştirilen ürünlerin saha uygulamalarını yapacak.

Bu stratejik alanlardan ilki kapsamında, su üstü ve su altı platformlara, hidrojen enerjisi sistemlerinin ve bununla ilgili tahrik çözümlerinin entegre edilmesi amaçlanıyor. Bu sayede güç sistemlerinin enerji verimliliğinin arttırılması hedefleniyor. 2. teknolojik alan ise dinlenemeyen, kestirilemeyen ve karıştırılamayan lazer haberleşme teknolojilerini konu alıyor. Bu teknolojilerle de su üstü ve su altı platformlarıyla hava ve kara platformları arasında güvenli haberleşme sağlayacak sistemlerin geliştirilmesi amaçlıyor. İş birliği kapsamında en az bir çözümün, bu yıl sonuna kadar sahada olması planlanıyor.

Konuyla ilgili konuşan STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, Türkiye’de bu alanda ilk kez bir stratejik iş birliğine imza atıldığına değinerek, “Bugüne kadar dışardan alınan yüksek teknolojili ürünleri, milli mühendislik kabiliyetlerimizle yerlileştirirken, geleceğin teknolojileri için de yatırımlarımızı yapıyoruz. Bugün imza attığımız anlaşmalarla, kullanıldığı platformlara özel yetenekler katacak sistemleri üretmekle kalmayacak, ülke savunma sanayimizin ilerde bu alanda geliştireceği teknolojilere de temel atmış olacağız.” dedi.

GÜRBAĞ Grup Yönetim Kurulu Başkanı Halil Bağıban ise bu iş birliğinin, Türkiye’ye teknolojik alanda, büyük katkı sağlayacağını belirterek şunları ekledi: “Birlikte üretmeyi planladığımız yenilikçi ve milli sistemler ülkemize stratejik ve ekonomik değer katacaktır. Yaptığımız iş birliği, milli platformlarımızda ve uluslararası sahada ülkemizi başarıyla temsil edebilecek ileri teknolojik sistemleri içeriyor. Planlanan süre içinde çalışmalarımızı tamamlamayı hedefliyoruz. Ülkemizde ve global pazarda yerli ve milli ürünlerimizle söz sahibi olmak istiyoruz.”

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.