Ana Sayfa Haberler STM Thinktech, Depremde Kullanılan Milli Sistemlere Yönelik Analizlerini İçeren Bir Çalışma Dosyası Yayınladı

STM Thinktech, Depremde Kullanılan Milli Sistemlere Yönelik Analizlerini İçeren Bir Çalışma Dosyası Yayınladı

STM ThinkTech, 6 Şubat’ta, Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen iki yıkıcı deprem ekseninde, Türkiye’de afetlerde kullanılan teknolojileri analiz ettiği bir özel çalışma dosyası yayınladı.

“Kahramanmaraş Merkezli Depremler Odağında Doğal Afetlerde Teknoloji Kullanımı” başlığıyla 5 Mayıs’ta yayınlanan çalışma dosyası ülkemizde yaşanan son depremler özelinde arama ve kurtarma çalışmalarında kullanılan milli sistemlerin kapsamlı bir değerlendirmesini sunarken, diğer yandan da dünya ve Türkiye’de afetlerde kullanılan savunma teknolojilerini incelemeye aldı.

Afet süreçlerinde keşif, gözetleme ve görüntüleme sistemlerinin, muhabere sistemlerinin, enerji depolama sistemlerinin, ulaştırma sistemlerinin ve karar destek sistemlerinin kullanımlarının, kapsamlı olarak değerlendirildiği yedi bölümden oluşan çalışma dosyasında yakın zamanda yaşanan depremlerin ardından, Türk savunma sanayii tarafından geliştirilen İnsansız Hava Araçları (İHA), uydu sistemleri, farklı özelliklere sahip kameralar, radar sistemleri, jeneratörler ve haberleşme sistemleri gibi pek çok yerli ve milli teknolojik ürün ve sistemin başarıyla kullanıldığı belirtildi.

Savunma teknolojilerinin sivil kullanımda yaygınlaşmasının önemine dikkat çeken çalışma dosyasında, “Yapılan arama ve kurtarma faaliyetleri, savunma sanayiimizin imkân ve kabiliyetlerinin topyekûn olarak milli kapasiteye katmış olduğu değeri bir kez daha ortaya koymuş, ayrıca önümüzdeki dönemde yapılacak Ar-Ge çalışmalarına ilişkin saha girdisi sağlamıştır” tespiti de yer aldı.

Çalışma dosyasına şu bağlantıdan erişilebilir; https://thinktech.stm.com.tr/tr/kahramanmaras-merkezli-depremler-odaginda-dogal-afetlerde-teknoloji-kullanimi

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.