Ana Sayfa Haberler STM’nin Ana Sponsorluğunda Gerçekleştirilen ODTÜ 17. Uluslararası Robot Günleri, Binlerce Ziyaretçiyi Ağırladı

STM’nin Ana Sponsorluğunda Gerçekleştirilen ODTÜ 17. Uluslararası Robot Günleri, Binlerce Ziyaretçiyi Ağırladı

STM’nin ana sponsorluğunu üstlendiği ODTÜ 17. Uluslararası Robot Günleri, robotlara ilgi duyan binlerce genci bir araya getirdi. Türkiye’de, özellikle gençler arasında robotiği sevdirmek ve yaygınlaştırmak üzere 22-23 Şubat tarihlerinde, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ODTÜ 17. Uluslararası Robot Günleri’nde, Türkiye’nin farklı illerinden lise ve üniversite öğrencileri yeteneklerini sergiledi.

İki gün boyunca 2.500 kişinin katıldığı yarışmalarda; Otonom İnsansız Hava Aracı – Otopilot Kategorisi’nde; Ankara Üniversitesi’nden Kusbegi takımının “Bürküt” isimli dronu birinci olurken, ODTÜ’den katılan HU-35 takımının aynı isimli dronu ikinci ve Marmara Üniversitesi’nden DRONTEAM.İO takımının “Frank” adlı dronu üçüncü sıraya yerleşti. Otonom İHA – Bilgisayarlı Görü Kategorisi’nde ise Konya Teknik Üniversitesi RAC-LAB takımı “RAC-LAB Tuğberk” ile birinci oldu. “Kolbala” ile Ankara Üniversitesi Kusbegi ekibi, “Buraya Bakarlar” ile Hacettepe Üniversitesi Robot Topluluğu Otonom Drone Takımı, “KBUİHA Tulpar” ile Karabük Üniversitesi’nden KBUİHA ekibi ve “Ayasoft” ile ODTÜ’den Mehmet Şansal ise mansiyon ödülüne layık görüldü. İlk üç dereceye girenler 15.000 lira, 10.000 lira, 5.000 liralık ödüllerin sahibi olurken, mansiyon alan her takıma 3.750 lira ödül verildi.

Ücretsiz atölye çalışmaları ve birbirinden ilginç robot gösterilerinin de düzenlendiği ODTÜ Robot Günleri, bilim ve teknoloji dolu bir programla iki gün boyunca 8.000’e yakın ziyaretçiyi ağırladı.

Robot teknolojisini daha yakından tanıtmayı amaçlayan ODTÜ 17. Uluslararası Robot Günleri’nin ana sponsoru STM, genç ve dinamik vizyonuyla çalışmalarının etki alnını genişletmek üzere çalışıyor. Faaliyet alanları kapsamında farkındalık yaratmak ve nitelikli insan kaynağı yetişmesine katkı sunmak üzere yarışmalardan eğitimlere, projelerden etkinliklere kadar geniş bir yelpazede girişimler gerçekleştiriyor.  

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.