TEI, bu yıl 16’ncısı düzenlenecek IDEF 2023 Fuarı’nda Türkiye’nin millî güçleri ile boy gösterecek. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’na TEI, tasarladığı, geliştirdiği, ürettiği ve çalıştırdığı yerli ve millî motorlarla katılacak.
TEI, fuarda Türkiye’nin en güçlü millî havacılık motoru TEI-TF10000’in birebir ölçekli “mock-up”ını, Türkiye’nin ilk millî helikopter motoru TEI-TS1400’ü, Türkiye’nin ilk millî turbodizel havacılık motoru TEI-PD170’i, Türkiye’nin ilk orta menzilli gemi savar füze motoru TEI-TJ300’ü, turbojet motorları TEI-TJ30, TEI-TJ60, TEI-TJ90U’yu, iki zamanlı benzinli havacılık motoru TEI-PG50S’yi sergileyecek, bunun yanı sıra imalat kabiliyetlerini de davetlilerin ilgisine sunacak.
Geleceğin İmalat Teknolojileri
TEI, Türkiye’de yerli imkânlarla üretilen ilk helikopter motoru T700-TEI-701D’yi sergilerken, Hava Kuvvetleri’nin F16 filosuna güç veren F110 motorları için ürettiği parçalar ile dünyanın en çok tercih edilen sivil havacılık motorlarından LEAP için ürettiği parçaları da ziyaretçilerin beğenisine sunacak. TEI ayrıca, geleceğin imalat teknolojisi olarak adlandırılan eklemeli imalat yöntemiyle ürettiği parçaları da davetlilerle buluşturacak.
Dünya çapında birçok ülkeden yetkililerin ve yüzlerce savunma sanayi firmasının katılacağı fuar boyunca TEI, küresel pazardaki yeni iş fırsatlarını değerlendirmek üzere çok sayıda görüşme gerçekleştirecek.