Ana Sayfa Haberler TEKNOFEST Türkçe Doğal Dil İşleme Yarışması’na Başvurular Devam Ediyor

TEKNOFEST Türkçe Doğal Dil İşleme Yarışması’na Başvurular Devam Ediyor

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen Türkçe Doğal Dil İşleme Yarışması’nın başvuruları, 5 Temmuz’a kadar devam edecek.

Yarışmada özellikle Türkçe metinlerin işlenmesi için kullanıcı dostu ve yüksek performanslı kütüphanelerin ve veri kümelerinin hazırlanmasına katkı sağlanması hedefleniyor. Yarışma kapsamında Türkçe metin düzenleme başta olmak üzere, tanımlanan veriler üzerinden soru cevap işlemleri, doğal dil anlama ve üretimi, Türkçe Doğal Dil İşleme Yarışması’nda Bağlamsal Anlama Teknolojisi ve Osmanlı Türkçe üzerine Doğal Dil İşleme konuları ele alınacak.

Türkçe için Makine Çevirisinin de yer aldığı yarışma da Doğal Dil İşleme Kütüphanelerinin Geliştirilmesi ve Veri Setleri Oluşturma, Karakter Tanıma Teknolojileri, Konuşma Tanıma ve Sentezleme Teknolojilerini de içeren 12 farklı konu başlığı yer alıyor. Yarışma süresince katılımcıların veri üretme, açık kaynak araçları kullanma, veri setleri geliştirme ve işaretsiz verileri işaretli hale getirme gibi nitelikli konularda etkin çözümler sunması bekleniyor.

Yarışma, Bilişim Vadisi’nin yürütücülüğünde, Türkiye Açık Kaynak Platformu’nun da katılımı ile düzenleniyor. Yarışmaya, üniversitelerde eğitim gören ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora öğrencilerinin yanı sıra yaş sınırı olmadan mezunların ve 18 yaş altı gençlerin danışmanları ile birlikte bireysel ya da takım halinde katılabiliyor. Yarışmacıların, kendilerini, takım arkadaşlarını ve proje fikirlerini anlatan sunum ya da videolarını 20 Ağustos’a kadar yüklemeleri gerekiyor. Mentorların ön değerlendirme sürecinin ardından çevrim içi olarak gerçekleştirilecek yarışma süreci, 14 Temmuz – 20 Ağustos tarihleri arasında devam edecek.

Yarışmanın finalinde birinciyi 20.000 lira, ikinciyi 15.000 lira ve üçüncüyü 10.000 liralık ödül bekliyor. Yarışmanın finalinde dereceye girenler, ödüllerini, 21-26 Eylül 2021 tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşecek TEKNOFEST’te alacaklar. Yarışmaya katılım ve yarışma ile ilgili bilgiler için: www.teknofest.org

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.