Ana Sayfa Manşet TEKNOPAR’dan Savunma Sistemlerine Yönelik Entegre Dijital Çözümler

TEKNOPAR’dan Savunma Sistemlerine Yönelik Entegre Dijital Çözümler

Müşterilerine geniş bir yelpazede hizmet sağlayan TEKNOPAR; mekanik, hidrolik, otomasyon, kontrol ve bilişim teknolojileri uygulamalarını entegre olarak gerçekleştiriyor; tasarım, uygulama ve montaj konusunda tek adreste, uçtan uca çözümler sunuyor.

TEKNOPAR, gelişen sanayi ve endüstriyel tesislerin otomasyon sistemlerini tasarlamak ve gerçekleştirmek üzere 1996 yılında Ankara’da kuruldu. Bugüne kadar, 27 ülkede 500’den fazla projeyi başarıyla tamamlayan TEKNOPAR; endüstriyel otomasyon, bilişim ve savunma sistemlerindeki 26 yıllık çok yönlü birikim ve deneyimi ile son teknolojik gelişmeleri takip ederek savunma sanayisi için gelişmiş mühendislik çözümleri sağlıyor.

Dijital teknolojilerin endüstride ve savunma sistemlerinde uygulanması amacıyla TEKNOPAR tarafından geliştirilen TIA Platform; IoT (nesnelerin interneti) platformu, dijital ikizler, yapay zekâ uygulamaları ve kullanıcı arayüzü uygulamalarından oluşan akıllı bir dijital platformdur. Bu platform; tasarım, üretim ve bakım yönetim sistemleri ile makinalar, kara araçları, kritik tesisler gibi varlıklar için gerçek zamanlı durum izleme imkânı sağlıyor. Ayrıca, veri kaynaklarını analiz ederek ve yapay zekâ algoritma ve modellerini kullanarak ileriye dönük stratejik/operasyonel karar alma süreçlerini destekleyecek araçlar sunuyor.

TIA Platform’un odağında, farklı fonksiyonlara sahip askeri platformlar başta olmak üzere, savunma sistemlerine ve kritik endüstriyel tesislere yönelik; IoT, büyük veri analizi, yapay zekâ (AI) teknolojileri, bilişsel dijital ikizler ve ilgili görselleştirme (UX) sistemlerini geliştirmek ve uygulamak yer alıyor.

TIA Platform kapsamında IoT, büyük veri, yapay zekâ ve dijital ikiz teknolojileri kullanılarak savunma sistemleri için geliştirilen ürünler, izleyen bölümlerde yer alıyor.

TIA DigitalEngineering: Model Tabanlı Sistem Çözümleri ve Dijital İkizler

TIA DigitalEngineering; sistemlerin operasyonel durumlarını ve davranışlarını tanımlamak, anlamak ve tahmin etmek için gerekli olan hesaplamalı veya analitik modeller, fizik bazlı modeller, 3 boyutlu mühendislik veya simülasyon modelleri, istatistiklere dayalı veri modelleri, optimizasyon modelleri, makine öğrenimini ve yapay zekâ modellerini içeriyor.

TIA Digital Engineering, model Tabanlı Sistem Mühendisliği uygulamalarında, sistem modelleme ve dijital ikiz teknolojileri, tasarım ve geliştirme sürecinde kullanılıyor. Sistem ve alt sistemlerin başarım ve gereksinim doğrulama analizleri, dijital ikiz yapısında geliştirilen dijital model üzerinden yapılabiliyor. Tasarım doğrulama amacıyla kullanımda ise model tabanlı sistem mühendisliği yaklaşımı ile önce yukarıdan aşağıya kavramsal tasarımdan detaylı tasarıma geçiş, sonra da aşağıdan yukarıya fiziksel bileşenler ile sistemin entegrasyonu sağlanıyor.

TIA AssetHealth: Platform Performans İzleme ve Tahmin Sistemi

TIA AssetHealth; hareketli platformlar, kritik tesisler, üretim hatları gibi platformların gerçek zamanlı olarak modellenmesi, izlenmesi ve bunlarla ilgili ileriye yönelik tahminleme yapılması amacıyla kullanılıyor. Tüm bunlar ise platformların yaşam döngüsü boyunca kullanım ve bakım süreçlerine katkıda bulunuyor.

Ürünün kullanıcıya teslimi ile işletim ömür devri başlayan fiziksel varlıktan düzenli veri akışı sağlayarak ürünün operasyonel durumunun ve performansının gerçek zamanlı olarak izlenebilmesini mümkün hale getiriyor. Bu özellikleri ile savunma sistemlerinin operasyonel kullanımında önemli verilerin toplanmasını sağlayarak performans ve bakım konularında kritik kabiliyetlerin kazanılmasının önünü açıyor.

TIA AssetHealth; izleme ve tahmin üzerine odaklanmış araçları kullanarak verilerin anlamlandırıldığı, küme veya akan veri üzerinde gerçek zamanlı veri analizi, anomali tespiti, makine öğrenmesi ve derin öğrenme algoritma ve modelleri ile eğitim ve testlerin yapıldığı uygulamalardan oluşuyor.

Sistem, platformların operasyonel durumlarını ve davranışlarını tanımlamak, anlamak ve tahmin etmek için gerekli olan hesaplamalı veya analitik modelleri içeriyor. Kestirimci bakım için geliştirilen durum izleme platformu ile farklı platform, makine ve sensörlerden alınan operasyonel ve otomasyon verilerini analiz ederek toplam ekipman performansının (OEE) arttırılmasını ve performansın metriklerle izlenmesini sağlıyor. Sistem, durum izleme ve anomali tespitinin yanı sıra varlığın kalan faydalı ömrünün tahmin edilmesine de olanak tanıyor. Bunların yanı sıra sentetik veri üretimi, süreç optimizasyonu, kusur tespiti, görüntü kıymetlendirme gibi uygulamalar ayrı ayrı veya ihtiyaca yönelik konfigürasyonlar dâhilinde kullanıma sunulabiliyor.

Ayrıntılı bilgi için: www.tia-platform.com ve www.teknopar.com.tr

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.