Ana Sayfa Manşet TR Uçuşa Uygunluk, İlk IDEF’inde, Havacılık Alanında Sertifikasyonun Önemine Odaklandı

TR Uçuşa Uygunluk, İlk IDEF’inde, Havacılık Alanında Sertifikasyonun Önemine Odaklandı

Savunma ve havacılık sektörünün havacılık sertifikasyonu alanındaki ihtiyaçlarını, milli imkânlarla karşılamayı amaçlayan ve TUSAŞ’ın iştiraki olan TR Uçuşa Uygunluk Belgelendirme Hizmetleri A.Ş. (TR Uçuşa Uygunluk), IDEF’e ilk kez katıldı. Faaliyetlerini, uçuşa elverişlilik sertifikasyonu alanında 15 yıla yakın tecrübeye sahip ekibiyle sürdüren firma, fuarda, hem yerli hem de yabancı kuruluşlarla ve heyetlerle temaslarda bulundu.

TR Uçuşa Uygunluk, Savunma ve havacılık sektöründe yer alan kuruluşlara, danışmanlık ve eğitim hizmetleri veriyor; ayrıca kuruluşlarla iş birliği modeli kapsamında çalışmalar da yürütüyor. Fuar sırasında sektör firmaları ile temaslar gerçekleştiren TR Uçuşa Uygunluk, bu firmalara, hizmetleri ile ilgili bilgileri ve havacılık konusundaki tecrübelerini aktardı. Ayrıca, uluslararası standartların anlaşılabilmesi ve uygulanabilmesi için gerekli bilgilendirmelerde bulundu ve sahip olduğu yetkinlikleri anlattı.

TR Uçuşa Uygunluk, Pakistan Askeri Havacılık Otoritesi’nden gelen üst düzey bir heyetle de bir araya geldi. İki kuruluş, sertifikasyon alanındaki eğitimler alanında potansiyel iş birliği konularını görüştü.

TR Uçuşa Uygunluk Hava Aracı Sistemleri ve Sertifikasyon Müdürü Yılmaz Koç, fuar ile ilgili değerlendirmelerini şöyle aktardı: “IDEF’21, TR Uçuşa Uygunluk açısından beklentilerimizi karşılayacak düzeyde verimli geçti. Fuar süresince yaptığımız görüşmeler, sektör ihtiyaçlarını belirleyebilmemiz ve müşteri odaklı çözümler üretebilmemiz için fırsatlar yarattı. Örneğin, EASA’nın (European Aviation Safety Agency / Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı) ekipman ve teçhizat üreticileri için oluşturduğu ETSO (European Technical Standard Order / Avrupa Teknik Standart Emri) kurallarına uygun ürün geliştirmeyi hedefleyen firmalar ile yaptığımız temaslarda, olumlu geri bildirimler aldık. Ürününü uluslararası havacılık standartları seviyesine taşımayı ve böylece sektörün uluslararası pazarda rekabet gücünü arttırmayı hedefleyen firmalar ile görüşmelerimize, IDEF sonrasında da devam edeceğiz.”

Koç, fuarda, bir misyonu üstlendiklerinin de altını çizdi: “Fuar kapsamında, sertifikasyon konusunda firmaları bilinçlendirme ve sertifikasyonun sektördeki yeri ve önemi konusunda farkındalık yaratma ihtiyacını vurgulamak istedik. Havacılık sertifikasyonu alanında yerli ve milli projelerde ihtiyaç duyulan yüksek nitelikli uzman ihtiyacının karşılanması ve eğitim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Havacılıkta emniyet yaklaşımının yaygınlaştırılması konusunda farkındalığın arttırılması hedefini benimseyerek yenilikçi çözümler üretiyoruz.

Türkiye’de gelişen ve büyüyen sivil ve askeri tüm projelerde, emniyetli tasarımlar ve operasyonların gerçekleşebilmesi ve uluslararası kabul gören ürünlerin ortaya konulabilmesi için sektöre yön veren öncü firma olmayı hedefliyoruz. Savunma ve havacılık sektörüne girmek isteyen yeni firmalara da emniyetli ve havacılık standartlarına uygun ürün tasarlama süreçlerinde destek olmak, hedeflerimiz arasında yer alıyor.”

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.