Ana Sayfa Manşet FNSS Genel Müdürü ve CEO’su K. Nail KURT: “FNSS; tecrübesi, yenilikçi bakış açısı ve yüksek sorumluluk bilinci ile toplumun güvenli geleceği için çalışıyor.”

FNSS Genel Müdürü ve CEO’su K. Nail KURT: “FNSS; tecrübesi, yenilikçi bakış açısı ve yüksek sorumluluk bilinci ile toplumun güvenli geleceği için çalışıyor.”

FNSS, 2019 yılından beri “FNSS-TSK Eğitim Vakfı Ortak Eğitim Bursu” adıyla oluşturulan fon ile TSK personelinin çocuklarının eğitimine katkı sağlıyor. Bu fonun doğuş hikâyesini ve FNSS’nin TSK Eğitim Vakfına katkılarını, FNSS Genel Müdürü ve CEO’su K. Nail Kurt’tan dinledik.

MSI Dergisi: TSK Eğitim Vakfı’nı, FNSS-TSK Eğitim Vakfı Ortak Eğitim Fonu ile destekliyorsunuz. Bu fonun oluşturulmasının arkasındaki süreci sizden dinleyebilir miyiz?

K. Nail KURT: FNSS, kuruluşundan bu yana, çeşitli projelerle genç nesillerin eğitimine katkı sağlamayı ve topluma değer katmayı hedefliyor. Sosyal sağlık ve çevre temizliği gibi konulardan, afetlerden etkilenen vatandaşlara ve vatana hizmet edenlere destek olacak projelere kadar, içinde bulunduğumuz topluma değer katan girişimleri desteklemeyi ilke edinen FNSS, eğitime yönelik sosyal sorumluluk projelerini, her zaman ön planda tutuyor.

2018 yılında, “FNSS; tecrübesi, yenilikçi bakış açısı ve yüksek sorumluluk bilinci ile toplumun güvenli geleceği için çalışıyor.” önermesi ile yola çıkarak, dâhil olduğumuz tüm sosyal sorumluluk projelerini, sürdürülebilir tek bir proje çatısı altında toplama kararı aldık. Bu doğrultuda, FNSS bir savunma sanayisi şirketi olduğu için, kurum imajına olumlu yönde etki edecek, iş alanıyla ilişkilendirilmiş bir projede yer alınmasına karar verdik. FNSS misyonunda yer alan; “tüm paydaşlarını koruma ve topluma değer katma” felsefesinden yola çıkarak, Kurumsal Sosyal Sorumluluk projelerini “koruma” ve “eğitime destek” temaları altında yapılandırdık. Bu kapsamda, TSK Eğitim Vakfı ile ortak bir proje yürütmeye karar verdik.

TSK, son yıllarda önemli bir dönüşüm geçirerek, muharip kuvvetlerini, çoğunluğunu sözleşmeli veya uzman er ve erbaşların oluşturduğu, profesyonel askerlerle güçlendiriyor. Bu sebeple maalesef en çok gazi ve şehit olma durumu da artık muvazzaf personel içerisinde gerçekleşiyor. TSK Eğitim Vakfı da muvazzaf ve emekli subay, astsubay, sivil memur, uzman jandarma, uzman erbaşlar ve sözleşmeli erbaş ve erler ile bunlardan şehit düşenlerin çocukları ve kardeşleri ile şehit olan erbaş ve er çocuklarının eğitim ve öğretimini desteklemek maksadıyla öğrencilerin barınma ihtiyacı başta olmak üzere, her türlü maddi ve manevi yardımı yapmak amacıyla kurulmuş bir vakıf.

Bu doğrultuda, vakıf çatısı altında, “FNSS-TSK Eğitim Vakfı Ortak Eğitim Bursu” adıyla oluşturulan fon ile öncelik şehit ve gazi olan personelde olacak şekilde, TSK personeli; subay, astsubay, sivil memur, uzman jandarma, uzman erbaş ve sözleşmeli erbaş ve er çocuklarının eğitimine katkı sağlamayı hedefledik.

MSI Dergisi: Bu fonun kullanımı ile ilgili rakamlar verebilir misiniz?

K. Nail KURT: 2019 yılında başlattığımız proje ile 2 senede, 186 çocuğun eğitim bursuna destek olduk. Burs sağladığımız öğrencilerimizi vakıf belirliyor. Her eğitim döneminde, vakıf tarafından belirlenen bir tutar, 8 ay boyunca, öğrencilerin hesaplarına yatırılıyor. Şu an FNSS Aday Mühendislik programında, vakıf tarafından firmamıza yönlendirilen 2 öğrencimiz bulunuyor. Aslında proje kapsamında, öncelik şehit ve gazi çocuklarında olmak üzere, vakıf bünyesinde kayıtlı öğrencilerden uygun adayların, FNSS’de staj programlarına katılmalarını da hedefliyorduk. Pandemi önlemleri gereğince stajyer alımları durdurulduğu için, bu hedefimizi ilerleyen senelere ertelemiş bulunuyoruz.

MSI Dergisi: TSK Eğitim Vakfı’na, bu fonun yanı sıra destek verdiğiniz başka konular var mı?

K. Nail KURT: Öğrencilere eğitim bursu sağlanmasının yanı sıra TSK Eğitim Vakfı’nın bilinirliğinin arttırılmasına yönelik olarak da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu amaç doğrultusunda, vakfın iletişim kanallarının iyileştirilmesi, web sitesinin yenilenmesi, tanıtıcı video içerikleri oluşturulması ve genel olarak vakfın sektörde tanınırlığının artması için yapılan çalışmalara, FNSS de destek oluyor.

MSI Dergisi: Eklemek istediğimiz başka bir konu var mı?

K. Nail KURT: Projenin; asker, sivil dayanışmasıyla birlikte, ülkemizdeki eğitim ihtiyacını karşılama yönünden de anlamlı bir örnek oluşturacağına ve katkı sağlayacağına inanıyoruz. Savunma ve havacılık sektöründe yer alan tüm firmalarımızın da TSK Eğitim Vakfı ile kendi ortak eğitim burs fonlarını oluşturarak, destek vermelerini gönülden diliyoruz.

FNSS Genel Müdürü ve CEO’su K. Nail Kurt’a, zaman ayırıp sorularımızı cevaplandırdığı ve verdiği bilgiler için, okuyucularımız adına teşekkür ediyoruz.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.